ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Διέψευσε ο Ρώσος Πρέσβης, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην κυπριακή τηλεόραση, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πρόθεση της Ρωσίας να ανοίξει Προξενείο στα κατεχόμενα. Υπάρχουν, ωστόσο, σκέψεις και επαφές για το πώς θα εξυπηρετούνται οι Ρώσοι που διαμένουν στην περιοχή.

Η χαρακτηριστική δήλωση του Στάνισλαβ Οσάτσι ήταν πως δεν πρόκειται να γίνει μια ενέργεια ανοίγματος Προξενείου, εξηγώντας ότι για να ανοίξει, πρέπει να έρθουν σε επαφή με το λεγόμενο «Υπουργείο Εξωτερικών» και να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις, κάτι που δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο sigmalive παραδέχτηκε ότι εδώ και αρκετό καιρό επεξεργάζονται τρόπους για το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι περίπου 10 χιλιάδες Ρώσοι που διαμένουν στα κατεχόμενα.

Αξίζει βέβαια να θυμηθούμε ότι ο Στανισλάβ Οσάτσι, είκοσι ημέρες πριν την εισβολή της Ρωσίας μιλώντας στο Κυπριακό Πρακοτρείο ειδήσεων δήλωνε ότι «η Μόσχα δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία»

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ στις 1/2/2022 ο Οσάτσι αναφέρθηκε στη ρητορική που αναπτύσσεται τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε δυτικά ΜΜΕ, την οποία, όπως είπε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έχει χαρακτηρίσει με ακρίβεια με τη λέξη «υστερία». Από την πλευρά της Αμερικής, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούγονταν ακόμη και συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης της «στρατιωτικής επιδρομής» της Ρωσίας, συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στο δικό τους έδαφος και δεν απειλούν κανέναν».

Κατά τη διάρκεια όλου αυτού του διαστήματος, η ανώτατη ηγεσία της χώρας καθημερινά διαβεβαίωνε με δηλώσεις της ότι η Ρωσία δεν έχει σχέδια εισβολής στην Ουκρανία, συνεχίζει ο Πρέσβης, για να προσθέσει ότι ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει δηλώσει ευθέως ότι «εμείς δεν θέλουμε πόλεμο».

Ο κ. Οσάτσι επανέλαβε την (τότε) πρόσφατη ρήση του Ρώσου ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε ότι «αν αυτό εξαρτάται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, πόλεμος δεν θα υπάρξει».

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ