ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Φαίνεται πως οι ΜΚΟ υποκαθιστούν όχι μόνον τους Διεθνείς Οργανισμούς αλλά ερμηνεύουν και κατά το δοκούν τις Διεθνείς Συνθήκες. Μία ουγγρική ΜΚΟ, η «Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη», εγκαλεί την χώρα μας για καταπάτηση των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» στην Δυτική Θράκη. Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου αναφέρει ότι τέθηκαν ακόμη περισσότεροι φραγμοί στα δικαιώματα της μειονότητας που αριθμεί 140.000 ανθρώπους. Αναφέρει ότι ο μισός πληθυσμός της Δυτικής Θράκης είναι τουρκικής εθνικότητας αλλά η χώρα μας δεν τους το αναγνωρίζει, θεωρώντας την μειονότητα ως μουσουλμανική. Αναφέρεται επίσης και στα ζητήματα της εκλογής των μουφτήδων και στην εκπαίδευση. Υιοθετεί δηλαδή και στις τρεις «διαπιστώσεις» τις θέσεις της Τουρκίας. Αναφέρει ακόμη η έκθεση ότι ενώ υπάρχουν σύλλογοι Πομάκων και Ρομά απαγορεύονται σύλλογοι Τούρκων.

Θα μπορούσαμε να πούμε ας λένε ότι θέλουν αλλά η δύναμη που έχει δοθεί από κάποιους στις ΜΚΟ φαίνεται από το ότι «διαπιστώνουν» ότι η στάση της χώρας μας συνιστά σοβαρή περίπτωση παραβίασης δικαιωμάτων μειονοτήτων και μάλιστα κάνουν και συστάσεις για «διόρθωση» σε τρία σημεία. Σε αυτό της αναγνώρισης, της εκπαίδευσης και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Να θυμίσουμε στους «ανθρωπιστές» της ουγγρικής ΜΚΟ ότι οι μουφτήδες σε όλα τα κράτη, και στα μουσουλμανικά, δεν εκλέγονται, διορίζονται και πως μουσουλμανική μειονότητα αναγνωρίζει η Συνθήκη της Λοζάνης και όχι τουρκική.

Αλλά μιας και έλυσαν το πρόβλημα της «καταπίεσης» στην Δυτική Θράκη, ας ασχοληθούν και με το τι περνούν και περνούσαν οι Έλληνες στην Τουρκία και την Αλβανία. 

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ