ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

του Ν. Αγαπηνού

Τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Ευρώπη με τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα από ισλαμιστές, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την χώρα μας ως σημείο εισόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών, που πολλοί από αυτούς φαίνεται ότι προετοιμάζονται για μόνιμη εγκατάσταση και ποιος ξέρεις με ποιες συνέπειες. Πέρα βέβαια από την διάλυση του κοινωνικού ιστού και της εθνικής ομοιογένειας.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη της τους κινδύνους, αλλά αντίθετα με κάθε τρόπο ενισχύει τα μεταναστευτικά ρεύματα και παρέχει διάφορα προνόμια στους παράνομους μετανάστες που έρχονται εδώ.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο του ζητήματος είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ισλαμιστές και όπως πλέον γνωρίζουμε πολλοί εξτρεμιστές ανάμεσά τους που γεμίζουν τις ευρωπαϊκές πόλεις. Η Κυβέρνηση με διάφορους τρόπους προωθεί την δημιουργία τόπων λατρείας αυτών των μουσουλμάνων.

Τι θα γίνει με τα παράνομα τζαμιά
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εργασίες για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό έχουν μέχρι στιγμής «παγώσει» για θέματα που αφορούν την άδεια δόμησης. Η πολιτική απόφασή όμως έχει ληφθεί και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.
Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που επικρατεί στους διοικούντες είναι ότι ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αναπληρωτής της διοικούσας επιτροπής για το Τέμενος της Αθήνας, εκτιμά ότι η λειτουργία του πρώτου τεμένους δεν πρέπει να συνδυαστεί με το κλείσιμο των παράτυπων τζαμιών, αλλά αυτά τα τελευταία να νομιμοποιηθούν. Δηλαδή τα εκατοντάδες τζαμιά μέσα στα οποία οι ισλαμιστές αλλόφυλοι δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς καμιά κρατική παρέμβαση.
Όσον αφορά την διάκριση μεταξύ σουνιτών και σιιτών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο ίδιος επισημαίνει: «Αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Πρέπει να δούμε αν και πώς θα τεθεί αυτό το ζήτημα. Και να συζητήσουμε και με τους υπηρεσιακούς και το υπουργείο, ποια θα είναι η προσέγγιση. Δηλαδή, θα κάνουμε αυτήν τη διάκριση; Πώς τη λαμβάνουμε υπόψιν; Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι περισσότεροι αριθμητικά κι αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συζητηθεί διότι από εκεί προκύπτουν ζητήματα τα οποία είναι εξωθρησκευτικά. Και πρέπει να δούμε αν θα μείνουμε σε θρησκευτικά ζητήματα ή θα κάνουμε κάποιες πιο πολιτικές -ας πούμε- σκέψεις».
Δηλαδή, ο ίδιος ο υπεύθυνος επί του θέματος δεν μπορεί να πάρει θέση για ένα ζήτημα που γεννά αιματηρές πολλές φορές αντιθέσεις ανάμεσα στους μουσουλμάνους.

Κίνδυνος ισλαμικής τρομοκρατίας και στην Ελλάδα
Ενδεικτικό των κινδύνων που υπάρχουν είναι ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη όπου έχασαν την ζωή τους 15 άνθρωποι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αρχών ασφαλείας της χώρας μας άρχισαν δειλά-δειλά να ψελλίζουν ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για «μοναχικούς λύκους» που δεν ελέγχονται.
Έτσι οι αρχές παρακολουθούν τις βραδυφλεγείς βόμβες που είναι τα παράνομα τζαμιά, γύρω στα 80 στην Αττική, και κυρίως 3 από αυτά στα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν σκληρές και ακραίες απόψεις για την Ευρώπη και για τον δυτικό τρόπο ζωής γενικότερα. Διενεργήθηκε μάλιστα και άσκηση με την κωδική ονομασία «Τυφώνας», την οποία παρακολούθησαν και κυβερνητικά στελέχη, όπου εξετάστηκε η αντιμετώπιση επιθέσεων από τζιχαντιστές. Εκρήξεις βομβών, αρπαγή ομήρων, πυροβολισμοί σε πολίτες και άλλα. Όσο όμως καλές και εκπαιδευμένες να είναι οι δυνάμεις ασφαλείας και οι δυνάμεις καταστολής ο επιτιθέμενος, ειδικά όταν είναι διατεθειμένος να χάσει την ζωή του, έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και αυτό το έχουμε δει σε όλες τις περιπτώσεις του εξωτερικού. Η εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες διδάσκει ότι αυτοί οι χώροι αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια και οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες δεν ενσωματώνονται όσες γενιές και να περάσουν και όση μόρφωση και να αποκτήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τον ισλαμισμό
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ με την επαναλειτουργία του Φετιχέ τζαμί ή τζαμί του Πορθητή θέλει να μας επιβάλλει την νοοτροπία της «ανεκτικότητας». Το τζαμί χτίστηκε από τον Μωάμεθ τον Β’ τον Πορθητή για να ευχαριστήσει τον Αλλάχ για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.
Η λειτουργία ως τζαμί και πάλι είναι πάγιο αίτημα του Ερντογάν προς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Πώς όμως μπορεί να λειτουργήσει έστω και σαν μουσείο ένα κατάλοιπο της οθωμανικής κατάκτησης, ένα τζαμί που μάλιστα βρίσκεται κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη, το λίκνο του ευρωπαϊκού και γενικά του παγκόσμιου πολιτισμού;
Πέραν αυτού παραπλεύρως υπάρχει Ορθόδοξος χριστιανικός ναός. Πως θα αντιμετωπιστεί ως μουσείο από τους χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που ανάμεσά τους σίγουρα θα παρεισφρήσουν και εγκάθετοι πράκτορες της Τουρκίας και θα το μετατρέψουν σε χώρο προσευχής; Ποιος θα συγκρατήσει τους μουσουλμάνους που την ώρα που θα προσεύχονται τα παρακείμενα ψητοπωλεία θα πωλούν το απαγορευμένο γι’ αυτούς χοιρινό και θα ακούγονται μουσικές προς χάριν των τουριστών; Η κατάσταση κάποια στιγμή, αν το τζαμί λειτουργήσει, θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η χώρα μας θα βρεθεί «στριμωγμένη» γιατί δήθεν δεν σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων. Τι θα γίνουν τα καταστήματα που υπάρχουν στην είσοδο του τζαμιού; Θα επιτρέψουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι να πωλούνται αντικείμενα που κατ’ αυτούς προσβάλλουν την θρησκεία τους;

Πώς οι «πρόσφυγες» γίνονται τρομοκράτες
Όπως γνωρίζουμε την σφαγή στην Βαρκελώνη οργάνωσε ένα ιμάμης. Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, του οποίου τα ίχνη αναζητούσε, σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ, λίγες ώρες πριν από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης.
Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Καταλωνίας επιβεβαίωσε εξάλλου ότι ο φερόμενος ως βασικός δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών της. Ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ έφερε ζώνη εκρηκτικών και δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην πόλη Σούμπιρατς, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης. Η αστυνομία ενημερώθηκε για την παρουσία ενός υπόπτου στη συγκεκριμένη πόλη από αστυνομική πηγή, αλλά και από μια γυναίκα η οποία δήλωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως είχε δει τον νεαρό. Ο Αμπουγιακούμπ φέρεται πως είναι εκείνος που έριξε το βαν πάνω σε πλήθος στην Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης, κοστίζοντας τη ζωή σε 13 ανθρώπους, ενώ δολοφόνησε εν ψυχρώ άλλον έναν άνδρα κατά τη διαφυγή του, για να του κλέψει το αυτοκίνητο.

Η Ευρώπη λίγο πριν το τέλος
Υπάρχει ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είναι οι κίνδυνοι. Σε ένα σχολείο στο Renaix, στην Φλάνδρα στο Βέλγιο παρατηρήθηκαν σημάδια, ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης από εκπαιδευτικούς, σε παιδιά τάξεων του νηπιαγωγείου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που στη Φλάνδρα εκδηλώνονται τέτοια σημάδια σε αυτήν την ηλικία.
Σύμφωνα με την εσωτερική αναφορά του νηπιαγωγείου στο Renaix οι προβληματικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν περιλαμβάνουν π.χ απαγγελία στίχων του κορανίου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, το γεγονός ότι δεν παρουσιάζονται την Παρασκευή στο σχολείο για θρησκευτικούς λόγους, ή άρνηση να δώσουν το χέρι τους.
Αλλά επίσης είναι θέμα οι «απειλές θανάτου» που εκφράζονται έναντι των « μη πιστών» όσο και παιδιά που αντιμετωπίζονται ως «χοίροι» και χειρονομίες που μιμούνται τον αποκεφαλισμό. Τέτοια συμβάντα αναπτύσσονται σε όλη την Ευρώπη.
Ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνήσεις θα αφήσουν τους στείρους συναισθηματισμούς και θα προβούν σε λύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ