ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να καταργήσει τους κανόνες της ΕΕ που εξακολουθούν να ισχύουν ως νόμοι του κράτους και οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα ναυπηγικές συμβάσεις να αποστέλλονται σε ναυπηγεία στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Ο κορυφαίος ναυπηγικός κόμβος στον κόσμο κάποτε, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χάσει τα πρωτεία εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο από μεγαλύτερες οικονομίες με χαμηλούς μισθούς και χαμηλά στάνταρ στον τομέα της ασφάλειας στο χώρο εργασίας όπως η Κίνα, αλλά και από προηγμένες και σχετικά μικρές χώρες όπως η Νότια Κορέα.

Οι υποστηρικτές του Brexit υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι η μείωση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους νόμους ανταγωνισμού και υποβολής προσφορών της ΕΕ, οι οποίοι απαγορεύουν στην κυβέρνηση να υποστηρίζει τη ναυπηγική βιομηχανία διαφυλάσσοντας μόνο «ευαίσθητες» συμβάσεις πολεμικών πλοίων για εγχώριες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει τονίσει ότι η προσέγγιση «Η Βρετανία τελευταία» πλησιάζει στο τέλος της, καθώς η άτυπη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να λήξει στο τέλος του 2020. Η βρεταννική κυβέρνηση έχει πλέον μια εθνική στρατηγική για τη ναυπηγική βιομηχανία που θα φέρει θέσεις εργασία σε κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικά στη Σκωτία.

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ