ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

του Νίκου Παπαγεωργίου

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν… λέγεται γι’ αυτόν που καταβάλλει ή παριστάνει ότι καταβάλλει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχει όμως μικρό έως μηδενικό αποτέλεσμα. Σύγχρονη, λαϊκή, αντίστοιχη έκφραση: «Πολύ κακό για το τίποτα».

Τελικά το θέατρο του παραλόγου που παιζόταν για μήνες, το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου του 2020 έλαβε τέλος. Με «διάγγελμά» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στον Ελληνικό λαό, που αγωνιούσε, το όνομα που πρότεινε για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και το όνομα αυτής Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Κατά την διάρκεια του «διαγγέλματος» εξήγησε του λόγους για τους οποίους πρότεινε την συγκεκριμένη κυρία, μας γνωστοποίησε τα προσόντα της κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, και ήταν αυτά που του επέτρεψαν να την επιλέξει.
Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα του Προέδρου της Επικρατείας. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό για την απόφασή του και προφανώς συμφώνησε για να γίνει το απόγευμα η εξαγγελία του ονόματός της. Λέγεται επίσης ότι ο Κυριάκος από το μεσημέρι της ίδιας ημέρα είχε ενημερώσει και τον Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο και ευχαρίστησε για την προσφορά του προς τον θεσμό και γενικότερα προς την χώρα.

Το Οχι στον Παυλόπουλο
Γεγονός είναι ότι ένας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ολόκληρη κοινωνία και ένα ολόκληρο κράτος επί σειρά μηνών αναζητούσαν ένα πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα Έλληνα δηλαδή ή τέλος πάντων μία Ελληνίδα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει με αξιοπιστία την αξιοκρατία. Τελικά πέρασε τόσος καιρός ώστε την τελευταία ώρα να μας κάνει την χάρη ο Κυριάκος να μας ανακοινώσει το όνομα. Βέβαια έχουμε γράψει και άλλη φορά ότι ο Μητσοτάκης ήθελε ένα άτομο για την Προεδρία το οποίο θα ήταν χειραγωγησίμο και δεν θα του δημιουργούσε προβλήματα. Άραγε το άτομο αυτό είναι η κυρία Σακελλαροπούλου; Ο χρόνος θα δείξει.

Είναι όμως λυπηρό για την χώρα μας να μην υπάρχει ένα άτομο το οποίο να μπορεί να έχει όχι μόνο την Γαποδοχή ολοκλήρου της βουλής αλλά και του Ελληνικού λαού. Τα διάφορα ονόματα που δημοσιοποιούνταν ήταν άλλα για να καούν και άλλα για να προκαλέσουν τον Ελληνικό λαό. Τα περισσότερα από αυτά είχαν δημιουργήσει πολιτικά κουσούρια και προφανώς ήταν αδύνατη η επιλογή τους. Φυσικά από την πρώτη ώρα είχε αποκλειστεί ο Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίο το 2015 δεν τον είχε ψηφίσει ο Κυριάκος, επομένως εάν τον πρότεινε θα ήταν ανακόλουθος με την πολιτική του θέση εκείνη την περίοδο. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν τον είχε ψηφίσει για την στάση που είχε κρατήσει ως αρμόδιος υπουργός τον Δεκέμβριο του 2008 όταν κατέκαψαν το κέντρο των Αθηνών. Για εκείνη την στάση του, τον επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου.

Το τέλος της συναίνεσης
Ήδη άρχισε να έχει προβλήματα και εντός του κόμματός του και θέλει να είναι απερίσπαστος ώστε να έχει τον χρόνο και την σκέψη να τα επιλύσει. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα υπουργεία ώστε από πρώτο χέρι να γνωρίζει τις επιδώσεις των υπουργών του.
Την υποψηφιότητα της Σακελλαροπούλου ήδη αποδέχτηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αν μπορούσαν ας έκαναν και αλλιώς, και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησαν να μιλούν περί της επιτυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.
Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ίσως να μην χρειαστεί δεύτερη. Μετά την εκλογή θα αρχίσουν πάλι οι κόντρες και θα τελειώσει το παραμύθι της συναίνεσης του πολιτικού κόσμου.

Έργα και ημέρες μίας υποψηφίου

Η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συμμετείχε ως μέλος στην Ολομέλεια του ΣτΕ στο πρώτο μνημόνιο ήταν από την πλευρά της πλειοψηφίας που έκρινε Συνταγματικό το Μνημόνιο και όσα δεινά ακολούθησαν τον Ελληνικό λαό και όσα ακόμη προβλέπεται ότι θα έρθουν στο μέλλον. Ως πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Δεκέμβριο του 2018, με το επιχείρημα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικάζει θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μέσα από τον star fm 97,1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας Γρηγόρης Τάτσιος , περιέγραψε ως εχθρική την στάση της, όταν ταπορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι προσφυγές συλλόγων και ενώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την υποψήφια για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ως την Δικαστικό που «δίκασε» τη Μακεδονία.

Για τις περικοπές 13ης σύνταξης και 13ου μισθού
Ως πρόεδρος του ΣτΕ αποφάνθηκε πως η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης.

Το Τείχος του Βερολίνου
Με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, έγραψε για το κουράγιο των ανθρώπων που έριξαν το Τείχος, που ζητούσαν ελευθερία, αλλά διαπίστωσε μία στροφή προς το χειρότερο. Αναφέρθηκε στον Ευρωσκεπτικισμό, στο Brexit, σε οπαδούς «ανελεύθερης δημοκρατίας», σε «ακροδεξιούς» και σε αυτούς που υιοθετούν όρους όπως πατριώτης και παραδοσιακή οικογένεια.
Με λίγα λόγια για όλα ευθύνονται οι «ακροδεξιοί», οι συντηρητικοί και οι πατριώτες. Όμως ήταν η επέτειος των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ποιοι όρθωσαν αυτό το Τείχος, μήπως όλοι αυτοί τους οποίους καταγγέλλει η κυρία Σακελλαροπούλου ή υψώθηκε μόνο του; Όχι η Αριστερά το ύψωσε το Τείχος. Η Αριστερά που εξακολουθεί και σήμερα να κυβερνά μέσω των μεταλλαγμένων ιδεών της και να δυναστεύει την Ευρώπη όχι πλέον με Τείχη αλλά με την «πολιτική ορθότητα».

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ