ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Πριν από 33 χρόνια στις 25 Μαρτίου 1986 είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Ελένη» η οποία βασίζονταν στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη. Το θέμα της ταινίας που χαρακτηρίστηκε «ένα σοκ αλήθειας», αλλά και του βιβλίου είναι η αληθινή ιστορία της μητέρας του συγγραφέα η οποία δολοφονήθηκε από τους κομμουνιστές στην διάρκεια του συμμοριτοπολέμου επειδή προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένειά της. Να σημειωθεί ότι η ταινία σημείωσε θρίαμβο στην Αμερική και στην υπόλοιπη Ευρώπη όταν προβλήθηκε.

230315 ELENH AFISSA
Η αφίσσα της ταινίας που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1986

Ο κυβερνητικός και κομμουνιστικός μηχανισμός σε αγαστή συνεργασία
Όπως ήταν αναμενόμενο οι διάφοροι δήθεν προοδευτικοί δημοσιογράφοι σε συνεργασία με τους κομμουνιστές τους οποίους δεν εξυπηρετεί να συντηρείται η μνήμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν προσπάθησαν να μποϋκοτάρουν την προβολή, αλλά όπως πληροφορούμαστε από τον «Ελεύθερο Κόσμο» της εποχής, ο κόσμος τους αγνόησε και προσήλθε μαζικά στις αίθουσες όπου παρακολούθησε την ταινία η οποία σεβάστηκε την ιστορική μνήμη.
Η ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε ότι «η Ελένη είναι προσβολή στα όνειρα και τους αγώνες του λαού και κάλεσε την νεολαία να γυρίζει την πλάτη στους συντελεστές της ταινίας». Η αθρόα προσέλευση του κοινού όμως απέδειξε ότι παρά την προπαγάνδα των κομμουνιστών ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα και την προπαγάνδα.
Επόμενο βήμα τους ήταν να επιστρατεύσουν την γνωστή κομμουνιστική μέθοδο της παραπληροφόρησης και να δημοσιεύσουν απίστευτες φαιδρότητες, όπως το ότι η ταινία δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα γιατί ούτε ένας τεχνικός δεν δέχτηκε να συνεργαστεί σε αυτό το «ψυχροπολεμικό κατασκεύασμα» όπως θρασύτητα αποκάλεσαν την ταινία επειδή έφερνε στο φως κάποια, μόνον, από τα εγκλήματά τους. Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνώντες, μη υπολογίζοντας την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών για την οποία έλεγαν ότι κόπτονται, δεν έδωσαν άδεια, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμπόδιζαν το γύρισμά της. Η ταινία τελικώς γυρίστηκε στην Ισπανία!
Παρ΄όλα αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον των σκεπτόμενων Ελλήνων και το θέμα της συγκίνησε τους θεατές γιατί εκτός από τη πολιτική είχε και μία βαθειά ανθρώπινη διάταση. Αυτοί που δεν συγκινήθηκαν ήταν τα μέλη της ΚΝΕ και οι δήθεν «αγανακτισμένοι πολίτες» οι οποίοι επιστρατεύτηκαν, σύμφωνα με την πάγια τακτική των αριστερών, με σκοπό να εμποδίσουν την προβολή.
Συγκεντρώθηκαν έξω από τις αίθουσες προβολής και βρίζοντας, απειλώντας και προπηλακίζοντας έσπερναν τον φόβο στο κοινό το οποίο ήθελα να παρακολουθήσει την ταινία η οποία έφερνε την ιστορική αλήθεια στο φως.
Τους ενόχλησε η «Ελένη» γιατί περιείχε αλήθεια την οποία έκρυβαν οι πλαστογράφοι της ελληνικής ιστορίας, γιατί πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβήτησης στον συμμοριτοπόλεμο υπήρξε παιδομάζωμα, όπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την Ηρωίδα της ταινίας την Ελένη, την μητέρα του Γκατζογιάννη την δολοφόνησαν οι κομμουνιστές ακριβώς επειδή προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά της. Απαγόρεψαν την ταινία χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο αυτοί που δήθεν κόπτονται για την εθνική συμφιλίωση, αγνοώντας το βαθύτερο νόημα της «άφεσης αμαρτιών», αφού στο τέλος του έργου ο γιος θα βρει τον δολοφόνο της μητέρας του και μόνον εκδίκηση δεν θα πάρει.
Τους ενόχλησε η «Ελένη» και έκαναν λόγο περί «εθνικού διχασμού», αυτοί που με τις κρατικές επιχορηγήσεις γυρίζουν ταινίες με τους «καλούς» κομμουνιστές να διώκονται από τους «κακούς» Δεξιούς με απίστευτες ιστορικές ανακρίβειες. Κανείς τους δεν διαμαρτυρήθηκε για την πλαστογράφηση της ιστορίας στα «Πέτρινα Χρόνια» του Βούλγαρη, του «Καλή Πατρίδα Σύντροφε» του Ξανθόπουλου και τόσων άλλων.

Η διείσδυση της κομμουνιστικής προπαγάνδας και η αντιμετώπισή της
Ενδιαφέρον σημείο του κλίματος που τότε επικρατούσε είναι η ενορχηστρωμένη επίθεση του τύπου μέσω του οποίου δημοσιογράφοι όπως ο Λευτέρης Κυπραίος του «Ελεύθερου Τύπου» και ο Νώντας Μανωλίτσης της «Μεσημβρινής» επιτεθήκαν με σφοδρότητα στην ταινία κάνοντας μαρξιστική κριτική στις Συντηρητικές, υποτίθεται, εφημερίδες που εργάζονταν. Αυτό μας δείχνει ότι τα όργανα της σκοτεινής μαρξιστικής προπαγάνδας έχουν εισχωρήσει παντού και παρασύρουν ακόμα και καταξιωμένους κριτικούς.
Σαν απάντηση θα πρέπει να αντιτάξουμε το θάρρος απέναντι στον φόβο που προσπαθούν να ενσπείρουν και να τους πολεμήσουμε με τα ίδια όπλα. Όπως αυτοί με θράσος προβάλλουν το ψεύδος, εμείς με σθένος ας προβάλλουμε την Αλήθεια.

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ