Έτσι είναι η προσφορά των ανθρώπων πρέπει να αναγνωρίζεται και φυσικά να επιβραβεύεται, έτσι για να το γνωρίζουν και οι μελλοντικοί σωτήρες. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται στις Βρυξέλες για να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association θα τιμηθεί με το βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της οργάνωσης για το έργο του ως πολιτικός και πρωθυπουργός στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2011. Στην ανακοίνωσή της η ILA μεταξύ των άλλων τονίζει ότι ο Παπανδρέου αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών πήρε την δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και συνεχίζει λέγοντας ότι ενώ το 2010 ήταν το χειρότερο έτος για την χώρα μας αυτός έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και οι εμπειρίες του είναι πολύτιμες για την κατανόηση της Ευρώπης σήμερα. Ως θετική επίσης κρίνεται και η θητεία του σαν υπουργός Εξωτερικών γιατί επανεξέτασε τις προτεραιότητες της χώρας μας και άνοιξε την πόρτα για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι είναι ο άνθρωπος βραβεύεται γιατί απεμπόλησε τα εθνικά δίκαια της πατρίδας μας έναντι των Τούρκων και έφερε τους Ασιάτες εγγύτερα της Ευρώπης, Ευτυχώς που οι Τούρκοι με την επιθετικότητα και την προκλητικότητά τους φαίνεται να χάνουν αυτήν την ευκαιρία.

Ακόμα βραβεύεται γιατί σαν πρωθυπουργός έφερε στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα, που τώρα ονομάζεται Θεσμοί, και καταδίκασε την χώρα στην πολυετή και σκληρή λιτότητα ανοίγοντας τον δρόμο για την περικοπή, το κουτσούρεμα, των μισθών, των συντάξεων και όλων των επιδομάτων.

Άντε με το καλό να πάρει σειρά για βράβευση και ο Τσίπρας, τουλάχιστον να χορτάσουμε από…διεθνείς διακρίσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here