Τον τρέμουν και νεκρό! Οι κουκουέδες της Κυπρου τολμούν να πιάνουν στο στόμα τους τον Διγενή! (video)

0
4270

Δεν μας κάνει βέβαια καμμία εντύπωση η αντίδραση του ΑΚΕΛ που διαμαρτύρεται για την απόφαση του Δήμου Λεμεσού, να εγκρίνει την ανέγερση μνημείου προς τιμή του αρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Αρχικά έβγαλε ανακοίνσωη η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, «η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού με την αποχή-ανοχή του Δημάρχου της πόλης και την υπερψήφιση από τα κόμματα ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, ΕΛΑΜ και Συμμαχία Πολιτών συνιστά μέγιστη πρόκληση για τον δημοκρατικό λαό της Λεμεσού».
Όλοι γνωρίζουν, προστίθεται, «και αν δεν το γνώριζαν όφειλαν να μάθουν, ότι η Λεμεσός υπήρξε πόλη της Αντίστασης και της Δημοκρατίας. Έδωσε ήρωες στον αγώνα κατά της εγκληματικής δράσης της ΕΟΚΑ Β και του Γρίβα. Η Λεμεσός, υπήρξε η πόλη που υπερασπίστηκε την συνταγματική τάξη και τη νόμιμη Κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τις παράνομες ενέργειες της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β που είχε ως αρχηγό τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα…. 43 χρόνια μετά, ο Κυπριακός λαός ζει και βιώνει ακόμα τις συνέπειες του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Ο δημοκρατικός λαός της Λεμεσού δεν ανέχεται την απονομή τιμών στον γνωστό Χίτη και κοινό εγκληματία της Κύπρου και αποτελεί ντροπή γι’ αυτούς που έλαβαν ή διευκόλυναν την λήψη της απόφασης. Ο Γρίβας με την εγκληματική του δράση είναι στην συνείδηση του λαού κοινός προδότης. Η σημαία της Τουρκίας στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο μας θυμίζει καθημερινά τον βίο και την πολιτεία του».
Την κόκκινη σκυτάλη πήρε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης που διαμαρτύρεται και αυτός και καλέι όλους τους «προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Λεμεσού» σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 η ώρα 6.00 μμ στην Πλατεία Διοικητηρίου.

Το είπαμε και στην αρχή. Δεν μας προκαλεί καμμία εντύπωση. Το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε με την ανοχή των Βρεττανών αποικιοκρατών για να διχάσουν τον Κυπριακό λαό, ένα κόμμα που έπαιρνε γραμμή από τα “κεντρικά” της Μόσχας. Το ΑΚΕΛ δεν έριξε ούτε μία ντουφεκιά στον Απελευθερωτικό Αγώνα αλλά το μόνο που έκανε ήταν να προδώσει την ταυτότητα του Διγενή με σκοπό να καταστείλει τον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Καλώς διαμαρτύρονται για το μνημείο του Γρίβα γιατί ξέρουν καλά ότι μόνο εκείνος πολέμησε εναντίον των Άγγλων, και αυτό τους ενοχλεί!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here