Την πολιτική της πρωτοβουλία που ονομάζεται «Ν.Ε.Ο.» (Νέα Ελληνική Ορμή) ανακοίνωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα. Η κυρία Παπακώστα εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της θα κινηθεί στον χώρο της «μετριοπαθούς κοινωνικής Δεξιάς και το κοινωνικό Κέντρο» και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Για τους λόγους που την οδήγησαν στην ίδρυση αυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας είπε ότι υπάρχει διχόνοια, τοξικό περιβάλλον στην πολιτική και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ότι για τα εθνικά μας θέματα όπου χρειάζεται κοινή εθνική γραμμή.

Πιστεύει ότι υπάρχει κενό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία που δεν μπορεί να το καλύψει το «Κίνημα Αλλαγής» κάτι που φιλοδοξεί να το κάνει η πρωτοβουλία της. Σχετικά με τα πρόσωπα που στηρίζουν το εγχείρημά της είπε ότι υπάρχουν και συνέχεια έρχονται καινούριοι, αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβει ο λαός την ανάγκη ενός νέου φορέα.

Για την σημερινή Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι την πληγώνει η αλλαγή του ιδεολογικού και αξιακού της κώδικα που απέχει από αυτό που πρεσβεύει η παράταξη. Τι να εννοεί άραγε; Τώρα τι νέο μπορεί να φέρνει αυτό το «Ν.Ε.Ο.» δύσκολο να καταλάβουμε, αφού είναι πρωτοβουλία μίας πρώην βουλευτού που υπηρέτησε ένα από τα κόμματα που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση και κινείται σε θολά και αχαρτογράφητα ιδεολογικά νερά.

Αναμασήματα περί μετριοπάθειας και κοινωνικού Κέντρου. Στο παρελθόν είχαμε ζήσει και άλλες πολιτικές κινήσεις διαφωνούντων βουλευτών που είτε αποχώρησαν ή διαγράφτηκαν από το κόμμα τους, όπως του Χρήστου Ζώη που τον Φεβρουάριο του 2012 διαγράφτηκε από την Νέα Δημοκρατία, τον Μάρτιο του ίδιου έτους προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛ., τον Δεκέμβριο αποχώρησε και από αυτούς και τον Μάρτιο 2013 ίδρυσε με άλλα πρώην στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. την Νέα Με.Ρ.Α. Τα ίδια ισχύουν και για βουλευτές άλλων κομμάτων που όμως τίποτε καινούριο δεν κατάφεραν να δώσουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Απλά για κάποιο χρονικό διάστημα διατηρήθηκαν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here