071216 ELL NEOLAIAΗ νεολαία είναι το μέλλον της πατρίδος, είναι αυτή που θα κληθεί να δημιουργήσει και να διοικήσει τη μελλοντική κοινωνία της πατρίδος. Η νεολαία είναι το μέλλον του Έθνους. Καθήκον κάθε κοινωνίας και ιδιαίτερα της Ελληνικής είναι να προετοιμάζει τη νεολαία της. Να της δώσει όσο το δυνατό καλύτερη διαπαιδαγώγηση ώστε όταν θα έλθει η ώρα να λάβει τη σκυτάλη από την προηγουμένη γενιά, να είναι έτοιμη και ικανή, με τις πράξεις της, να οδηγήσει το Έθνος σε μεγαλύτερες κατακτήσεις από τους προηγούμενους. Να τοποθετήσει το κράτος και το Έθνος σε υψηλότερες θέσεις από αυτές που παρέλαβε.

Ο Ιωάννης Μεταξάς έλεγε: « Η νεολαία είναι εκείνη, εις την οποία προπαντός θέλομε να δώσωμε την ψυχήν μας όλην και όλα μας τα μέσα, δια να σώσομε το μέλλον του Έθνους». Η κατάλληλη προετοιμασία της νεολαίας για τον ρόλο που προορίζεται να παίξει στην πορεία του Έθνους, δεν είναι καθόλου εύκολη. Δεν γίνεται με ημίμετρα και προχειρότητες. Το κράτος με την έγκαιρη και αποφασιστική επέμβαση του στα ζητήματα που αφορούν τους νέους, πρέπει να τους δείξει το σωστό δρόμο. Να έχει στενή παρακολούθηση κάθε είδους των δραστηριοτήτων τους και να τους προφυλάσσει από τους άπειρους κινδύνους που τους περιβάλλουν. Αυτή άλλωστε είναι και η απαίτηση της υγειούς νεολαίας από το κράτος.

Το πρόβλημα είναι εάν η δημοκρατία όπως έχει αυτή δομηθεί και λειτουργεί, είναι σε θέση να προσφέρει στη νεολαία. Τι έχει πράξει μέχρι σήμερα στην εθνική διαπαιδαγώγηση, στη δημιουργία ιδανικών, όπως η φιλοπατρία, η ευγενής άμιλλα κλπ, των νέων; Απολύτως τίποτα. Τι έργο έχει να επιδείξει προς αυτή την κατεύθυνση; Απολύτως κανένα. Η δημοκρατία στα θέματα ιδανικών, που πρέπει να έχει η νεολαία μας, δείχνει εγκληματική αδιαφορία. Την έχει εγκαταλείψει παντελώς. Μεγάλο μέρος των νέων μας παραμένει εκτεθειμένο σε παντοειδούς είδους ψυχοφθόρες θεωρίες που στερούνται ιδεολογίας. Επόμενο είναι  οι νέοι μας να γίνονται πεσιμιστές και υλιστές. Να ειρωνεύονται τις ηθικές αξίες και τα υψηλά ιδανικά. Το μόνο που τους προσφέρει το σημερινό πολιτικό δημοκρατικό κατεστημένο είναι να έχουν ως μοναδικό σκοπό της ζωής τους, την καλοπέραση και τη διασκέδαση. Με τις νέες τεχνολογίες τους αφυδατώνουν το πνεύμα και η συντριπτική πλειοψηφία τους να έχει εγκαταλείψει το βιβλίο χάριν του facebook, του youtube κλπ.

Ευτυχώς όμως, αναμφισβήτητα, ανάμεσα στους νέους υπάρχουν πάρα πολλά υγιή και θετικά στοιχεία. Οι προσπάθειες που γίνονται για τους νέους, προέρχονται από διαφορετικές πηγές και επομένως είναι ασυντόνιστες και τις περισσότερες φορές δεν τελεσφορούν. Πρέπει λοιπόν να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει ένα ενιαίος προσανατολισμός, που θα αποκαλύψει τις δυνατότητες της και θα θεραπεύσει κάθε αρρωστημένο κύτταρο της. Αυτός ο ενιαίος προσανατολισμός και το πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης της νεολαίας πρέπει να από μία και μόνο πηγή. Και αυτή είναι το κράτος. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι πολλές φορές, δημοκρατικές κυβερνήσεις, εκπόνησαν σχέδια και δημιούργησαν προγράμματα, προς τη σωστή κατεύθυνση διαπαιδαγώγησης της νεολαίας. Σχεδόν όλα όμως ήταν δειλά και πάντοτε υπό το φόβο μήπως αυτά θεωρηθούν ότι, είναι περισσότερο ολοκληρωτικά παρά δημοκρατικά. Όλες λοιπόν αυτές οι προσπάθειες λόγω ιδεοληψίας ήταν ανεπαρκείς και παρέμειναν ημιτελείς.

Μπορούμε επομένως να εξάγουμε το συμπέρασμα  ότι οι δημοκρατίες όπως έχουν δομηθεί και λειτουργούν είναι υπεύθυνες για την ηθική και πνευματική κατάπτωση της νεολαίας. Ποια δημοκρατική κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να προσδώσει καθαρά εθνικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση, καθιερώνοντας κύκλους μαθημάτων κατά της αποστεωμένης και αποτυχημένης μαρξιστικής – υλιστικής κοσμοθεωρίας; Να υποβάλλει τους νέους σε δυναμικές γυμναστικές ασκήσεις που θα έχουν στόχο όχι μόνο την φυσική διάπλαση των νέων, αλλά και την καλλιέργεια ψυχικών αρετών, που θα τους οδηγήσουν στη τόλμη την αποφασιστικότητα και την ευφυία;

Υπάρχει δυνατότης να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Ναι υπάρχει. Το Εθνικό Κράτος! Αυτό θα πάρει επάνω του τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και θα λειτουργήσει προς το συμφέρον της. Πολλές φορές και δυναμικά, αφού αυτό απαιτεί το συμφέρον της ολότητας της νεολαίας. Σε αντίθεση φυσικά με το υποκριτικό, δικαίωμα των ατομικών ελευθεριών, που έχει αναγάγει την αδιαφορία και την αποχή από κάθε ενέργεια, σε θεμελιώδη αρχή της η δημοκρατία. Στο Εθνικό Κράτος η νεολαία θα λειτουργεί ως ενιαίο σύνολο και θα εκλείψει το σημερινό θλιβερό της θέαμα των πεζοδρομίων, των καταλήψεων, των μολότοφ, και η εξαθλίωση της από τα ναρκωτικά. Ακόμη και από την κακώς νοούμενη τεχνολογία με την οποία έχουν υποδουλώσει τη νεολαία μας.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτό θα συμβεί μόνο με το Εθνικό Κράτος. Στη νεολαία θα γίνεται συστηματική εκγύμναση ώστε παράλληλα με τη σωματική διάπλαση, να αναπτυχθούν και οι ψυχικές αρετές της. Στη δημόσια εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο έως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ΄Ιδρύματα συγχρόνως με την καθολική μόρφωση, θα εμφυσηθούν και τα ιδεώδη της Ελληνικής Φυλής. Στο Εθνικό Κράτος όλα τα εκφυλιστικά φαινόμενα θα παταχθούν αμείλικτα. Σε κάθε βήμα τους οι νέοι θα έχουν τη μέριμνα και τη συμπαράσταση του κράτους. Αυτό θα φροντίζει για τη σωστή παιδεία τους, ώστε να δημιουργηθούν προσωπικότητες, που θα έχουν ενθουσιασμό, φλόγα, υπερηφάνεια και ιδανικά με αγάπη προς την πατρίδα. Αυτοί θα αναλάβουν το μέλλον του Έθνους και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα επιτύχουν.

Νίκος Παπαγεωργίου

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here