200317 ATSIP MITSτου Νίκου Παπαγεωργίου

Ο κοινοβουλευτισμός στην πατρίδα μας ασθενεί και μάλιστα ασθενεί βαρέως. Το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα που το διακονούν έχουν συσσωρεύσει ερείπια στη χώρα. Οι Έλληνες εξαντλημένοι από τα συνεχή μνημόνια και την δίχως αποτέλεσμα παρατεταμένη λιτότητα,  το μόνιμο θέμα συζήτησης τους είναι τι τύχη θα έχουν οι οικογένειες τους και το μέλλον της πατρίδος.
Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα αυτοί που ανήκουν στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα έχουν μεταβληθεί σε επαίτες. Κατεστράφη η μεσαία τάξη η οποία πάντοτε υπήρξε το ανάχωμα απέναντι στο μπολσεβικισμό και είναι αυτή, που με την οικονομική της δραστηριότητα κατόρθωσε η πατρίδα να αναπτύσσεται και να ευημερεί.
Γεγονός είναι ότι οι Έλληνες χρειάζονται μεγάλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την πολιτική κατάσταση της χώρας, δηλαδή τις κοινοβουλευτικές ασυναρτησίες. Όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, αφετηρία έχουν τα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό που τα υπηρετεί. Ήδη βρισκόμαστε στον έβδομο χρόνο των επαίσχυντων μνημονίων που ουσιαστικά εξάρθρωσαν την Ελληνική κοινωνία  σε μεγάλο βαθμό και το πολιτικό σύστημα είναι αδύνατον να ανασυγκροτηθεί και να κυβερνήσει σοβαρά την χώρα. Επομένως οι Έλληνες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από το «Δημοκρατικό τόξο». Το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό δράμα που έχει περιέλθει η πατρίδα και να μπορέσει να το αντιμετωπίσει.

Τα πολιτικά πάθη και ο διχασμός κατέστρεψαν τη χώρα
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Η χώρα έχει καταστραφεί. Έχει εισέλθει στο φαύλο κύκλο των μνημονίων και οι πολιτικάντηδες δεν είναι σε θέση να την οδηγήσουν στην εθνική ανασυγκρότηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση δίχως να λάβει επώδυνα για το λαό μέτρα. Η επιστροφή των θεσμών ένα και μόνο σκοπό έχει, να οριστικοποιήσουν τα νέα μέτρα με τα οποία θα επιβαρυνθούν τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή μικροεπιχειρηματίες, μισθοσυντήρητοι και συνταξιούχοι.
Ο Τσίπρας και ο συνεταίρος του Καμμένος μαζί με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, έχουν καταντήσει έρμαια των δανειστών προκειμένου να παραμείνουν αγκαλιά με τις καρέκλες της εξουσίας αδιαφορώντας για την καταστροφή του λαού και της χώρας.
Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα όπου επικρατούν τα πολιτικά πάθη, η πολιτική ασυναρτησία, ο διχασμός και οι εξυπνακίστικες ατάκες. Τα νταούλια του Αλέξη δονούν την Ευρώπη χορεύοντας οι κουτόφραγκοι και γλεντώντας μοιράζουν φόρους και φτώχεια στον Ελληνικό λαό. Το Βερολίνο και το ΔΝΤ εκλιπαρούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, όχι άλλα νταούλια.
Τώρα ο Αλέξης  πανηγυρίζει για την φτώχια και το σούρσιμο στη μιζέρια, την απελπισία του λαού για δεκαετίες. Παρακολουθούμε έναν εκνευρισμένο πρωθυπουργό να μεταχειρίζεται τους Έλληνες σαν να είναι σκουπιδοτενεκέδες. Είναι αυτός που έταξε αφορολόγητο 12.000 ευρώ και τώρα με τις νέες συμφωνίες θα είμαστε ευχαριστημένοι αν θα παραμείνει στις 5.000 με 6.000 ευρώ. Είναι αυτός που μας έταξε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και τώρα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά. Είναι αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και δίχασε το λαό με την παρωδία του δημοψηφίσματος όπου το “όχι” σε λίγες ώρες έγινε “ναι”. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κατανοήσει πόσο αριστερά είναι, που έχει ψηφίσει και πρόκειται να ψηφίσει όλα τα νέα μνημονιακά μέτρα. Το ράβε ξήλωνε και οι κωλοτούμπες του Τσίπρα και οι παλινωδίες των υπουργών του, έχουν τρελάνει βουλευτές και κόμμα.  Φυσικά από κοντά και οι ΑΝΕΛ. Ούτε κουβέντα από τον αρχηγό τους τώρα που όλοι τους βρίσκονται… στα τέσσερα.

Η νεοφιλελεύθερη παράταξη δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα
Τι συμβαίνει όμως και στην αξιωματική αντιπολίτευση; Στη λεγόμενη κεντροδεξιά, ουσιαστικά στη νεοφιλελεύθερη παράταξη, η οποία λειτουργεί δίχως πρόγραμμα, προσπαθεί να συνδυάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης με την προκήρυξη εκλογών χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιο από τα δύο πρέπει να προηγηθεί. Αρκετοί είναι αυτοί μέσα στο κόμμα που επιθυμούν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές (Άδωνις Γεωργιάδης). Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός του Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση και εάν δεν μπορεί, τότε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Δηλαδή φαύλος κύκλος. Ενώ ο Μητσοτάκης κατηγορεί καθημερινά τον πρωθυπουργό για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δανειστές, τώρα κατηγορείται ο ίδιος ότι μετέβη στη Γερμανία, προκειμένου να παρουσιάσει το πολιτικό του πρόγραμμα στην Μέρκελ και τον Σόϊμπλε.  Ένα πρόγραμμα που όπως ισχυρίζεται θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση δίχως όμως να το παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό. Στο χώρο της ΝΔ επικρατεί απουσία πολιτικής σκέψης. Λειτουργεί με το βλέποντας και κάνοντας, την ώρα που ο νεομπολσεβικισμός του νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει τρικλίζοντας, ενώ καθημερινά απαξιώνεται στα μάτια της εξαθλιωμένης Ελληνική κοινωνίας.
Να ενωθούν οι δυνάμεις  του πατριωτικού χώρου
Η κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας είναι η γενική παρακμή. Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και η ανασυγκρότηση της πατρίδα μας βρίσκεται σε εντελώς ακατάλληλα πολιτικά πρόσωπα. Η διαχείριση των εθνικών θεμάτων έχει περάσει στην παράταξη των νεομπολσεβίκων οι οποίοι με τις εμμονικές μαρξιστικές ιδεοληψίες τους  μας οδηγούν σε εθνικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Από την άλλη πλευρά ο πατριωτικό χώρος κατακερματισμένος σε κόμματα, αποκόμματα, οργανώσεις, δεξαμενές σκέψης, συλλόγους κλπ, δεν είναι σε θέσει να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να τον εμπιστευθεί η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Είναι πλέον καιρός, επιβάλλεται, να ενωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για τις ιδέες της πατρίδος, για τις ιδέες του Έθνους.
Όλοι μαζί να αναζητήσουμε εκείνη την πολιτική προσωπικότητα, που δυστυχώς σήμερα λείπει από το προσκήνιο που θα οδηγήσει τον εθνικό χώρο σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα συμπαρασύρει τους πολιτικούς μας αντιπάλους και θα τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας. Μία πολιτική προσωπικότητα που θα εμπνεύσει στο λαό τα ιδανικά της φιλοπατρίας, του αγώνα για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Μία προσωπικότητα που θα αναλάβει την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας που είναι το μέλλον της ελληνικής φυλής και θα αγωνιστεί για το μέλλον της πατρίδος, το μέλλον του Έθνους.

200317 FWFH POTAMI
Ατμόσφαιρα τρελάδικου
Στον υπόλοιπο χώρο της αντιπολιτεύσεως επικρατεί ατμόσφαιρα Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ένα απαξιωμένο και παρηκμασμένο ΠΑΣΟΚ, που το ακολουθούν σκάνδαλα και ρεμούλες, προσπαθεί να αναδομηθεί με παλαιά στελεχιακά υλικά που έχουν εντελώς αποδοκιμαστεί. Ε
νέταξαν στη λεγόμενη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ακόμη και τον αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν» Γιωργάκη Παπανδρέου, εκείνο τον παράξενο ταξιδιώτη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Προσπαθούν να παρουσιάσουν ως νέο κάτι υπολείμματα της ΔΗΜΑΡ την οποία ουδείς πλέον θυμάται. Και όπως δήλωσε ο πρώην τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς, «φυσικά δεν θα υιοθετήσω τη μούφα Δημοκρατική Συμπαράταξη».
Προσπαθούν λοιπόν και αυτοί να μας πείσουν ότι έχουν πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση, ενώ πολλοί κατηγορούν την Φώφη ότι προσβλέπει προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά
Στον κεντροαριστερό χώρο βρίσκεται και το Ποτάμι του Θεοδωράκη, που έχει μεταβληθεί σε ρυάκι και ετοιμάζεται να στερέψει. Προσπαθεί να προσκολληθεί στα επανεμφανιζόμενα φαντάσματα του Σημιτικού εκσυγχρονισμού, δηλαδή με την αποτυχημένη τριάδα των Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη- Ραγκούση. Όλοι μαζί φυσικά δεν είναι σε θέση ούτε τον χώρο ενός καφενείου να γεμίσουν.
Ο ογκόλιθος της πολιτικής Λεβέντης το μόνο που τον απασχολεί είναι η δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών μήπως πέσει και σε αυτόν κάποιο από τα ψίχουλα της εξουσίας.
Τέλος το Σταλινικό ΚΚΕ ακολουθεί την δική του πολιτική πορεία λέγοντας συνεχώς όχι σε όλους και όλα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here