Τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Δευτέρα στο άγαλμα του Τρούμαν όπου διαδηλωτές με σχοινιά επιχείρησαν να το γκρεμίσουν δεν το θεωρήσαμε σοβαρό γεγονός για να ασχοληθούμε στον «Ελεύθερο Κόσμο». Και αυτό γιατί θεωρήσαμε το επεισόδιο μία ακόμη παράσταση του Κ.Κ.Ε. για να κρατά συσπειρωμένο τον κόσμο που του έχει απομείνει και τους Κνίτες, να πουλά αντιαμερικανισμό και να πλασάρεται ως την μόνη πολιτική δύναμη που αντιδρά στον ιμπεριαλισμό, όπως έκαναν και πριν χρόνια κατά την διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον στην Ελλάδα.

Δεν είδαμε όμως καμία αντίδραση για τον ιμπεριαλισμό της Τουρκίας απέναντι στην χώρα μας.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το γεγονός.

Αναφερόμενος στα επεισόδια είπε ότι η αστυνομία άσκησε υπερβολική βία και ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. να παίζει ρόλο χωρίς έλεγχο.

Ας μας πει τι εντολές είχαν οι αστυνομικοί, ποιοι τις έδωσαν και ποιος ο σχεδιασμός αντιμετώπισης των καταστάσεων που δημιουργούνται λόγω επεισοδίων. Δεν μπορούμε να εξαίρουμε την ΕΛ.ΑΣ. όταν καταπολέμά το έγκλημα και έχει επιτυχίες, και πολύ σωστά, και μετά να την κατηγορούμε όταν αντιμετωπίζει αριστερούς διαδηλωτές. Αλήθεια πιστεύει ο κύριος Τόσκας ότι αν οι αστυνομικοί έλεγαν «σας παρακαλούμε αποχωρήστε ήσυχα» αυτό θα γίνονταν δεκτό; Σίγουρα όχι και όταν ξεσπούν τα επεισόδια σίγουρα κάτι μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Όχι όμως τόση επιλεκτική ευαισθησία όταν πρόκειται για αριστερούς.

Στην συνέχεια έκανε και άλλες δηλώσεις με τις οποίες προανήγγειλε μέτρα για την φύλαξη των Πανεπιστημίων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την αποδέσμευση 800 αστυνομικών από την φύλαξη διαφόρων προσώπων και την προώθησή τους στους δρόμους των Αθηνών. Επέμεινε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, αφού, όπως είπε, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας το πρώτο τρίμηνο του 2018, αλλά παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος για το ποιοι εγκληματίες αποφυλακίζονται με τον «Νόμο Παρασκευόπουλου». Δηλαδή θέλει να μας πει ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε έλεγχος;

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here