Σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας μας έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συνομιλούμε με τονΠρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλη Κακουλίδη, της οποίας η διοίκηση είχε την αξιέπαινη πρωτοβουλία στις εμφανίσεις της ομάδας για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αναγράφεται η φράση «Δεν Ξεχνώ-Πάντα Τιμώ» στην μνήμη των 353.000 θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος είχε διαφορετική άποψη επί του θέματος.


Αίτημα των ποδοσφαιριστών η συγκεκριμένη φανέλα


Αφού σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να μας μιλήσετε θα ήθελα να σας ρωτήσω για τους λόγους που σας οδήγησαν να πάρετε αυτήν την όντως πατριωτική πρωτοβουλία.

Καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούμε στην ακριτική Κομοτηνή εκδηλώσεις για την 19η Μαΐου και επειδή συμπληρώνεται ένας αιώνας από την πικρή εκείνη περίοδο υλοποιήσαμε πρόταση των νεαρών μας ποδοσφαιριστών για απεικόνιση στην φανέλα μας της εικόνας που κοσμεί ως μνημείο το γήπεδο μας, μας χαροποίησε το ενδιαφέρον των παιδιών μας και την υλοποιήσαμε.

Πείτε μας πως είδε ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας σας, αλλά και η ευρύτερη κοινωνία του Θρυλορίου την κίνησή σας αυτή και ποιοι σας συμπαραστάθηκαν;
Ο απλός φίλαθλος της ομάδος μας και όχι μόνο εντυπωσιάσθηκε και στήριξε ηθικά την κίνησή μας αλλά οι σύλλογοι και ο οργανωμένος ποντιακός χώρος απείχε και απέχει από την θετική στάση.

 

Παραφράζουν το άρθρο 32

Η ΕΠΟ με απόφασή της σας απαγόρευσε να αγωνιστείτε με αυτήν την εμφάνιση γιατί απεφάνθησαν ότι προσβάλει την…δημόσια αιδώ. Μπορείτε να μας πείτε ποιος γνωμοδότησε για μία τέτοια απόφαση;

Υπάρχει μόνο γνωμοδότηση ενός νομικού συμβούλου της ΕΠΟ του Βασίλη Σαράκη ο οποίος παραφράζει το άρθρο 32 της UEFA και μας βάζει στην πρόταση που απαγορεύονται λογότυπα και συνθήματα που προσβάλουν την δημόσια αιδώ.

Ήδη χάσατε τον αγώνα με την Αναγέννηση Παγουρίων για την Α’ φάση του κυπέλλου στα χαρτιά όταν κατεβήκατε στο γήπεδο με την συγκεκριμένη εμφάνιση. Ποιες σκέφτεστε να είναι οι επόμενε κινήσεις σας;
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια καθώς ζητάμε δικαίωση από την ΕΠΟ πλέον γιατί η τοπική ΕΠΣ Θράκης εκτός από την τιμωρία την αγωνιστική μας τιμώρησε και με χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ με σκοπό να μας αφανίσει από το τοπικό γίγνεσθαι, έτσι προσφύγαμε στην ΕΠΟ και από βδομάδα θα εκδικασθεί η υπόθεσή μας.

 

Το τουρκικό προξενείο πίσω από το κυνήγι που δεχόμαστε

Στην επίσημη παρουσίαση της εμφάνισης της ομάδος στην οποία παρευρέθησαν πολλοί επίσημοι, είχατε δηλώσει ότι δεχτήκατε «υπόγειο πόλεμο», πιέσεις και ότι υπήρχαν αντιδράσεις και από το τουρκικό Προξενείο. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
Είναι γεγονός ότι πίσω από αυτήν την κίνηση και το κυνηγητό μας βρίσκεται το τουρκικό προξενείο με τους Έλληνες συνεργάτες του καθώς τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής ξεκίνησε το θέμα με το να εμφανίσει την φανέλα μας και να σχολιάσει επικριτικά και δυσμενώς για την δήθεν γενοκτονία όπως την αποκαλεί.

Μετά από εσάς άλλη μία ομάδα με ποντιακές ρίζες, ο ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ αποφάσισε να αφιερώσει την φανέλα της στην ποντιακή γενοκτονία. Πως αισθάνεστε που είστε πρωτοπόροι, αλλά και τι έχετε να πείτε που η ΕΠΟ παρά το ότι ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν εξαφανισμένες και τα ερασιτεχνικά σωματεία βρίσκονται σχεδόν στα πρόθυρα της διάλυσης λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων ασχολείται με την απαγόρευση επετειακών εμφανίσεων.
Η μέχρι τώρα αμαρτωλή όπως την αποκαλούσαν όλοι διοίκηση της ΕΠΟ κατέστρεψε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ευελπιστούμε ότι η νέα διοίκηση Γραμμένου θα αλλάξει ρότα και θα δώσει πνοή στο τοπικό ποδόσφαιρο ξεκινώντας από την δικαίωσή μας.


Παραφράζουν το άρθρο 32

Και κάτι γενικότερο για το τέλος. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Πόντιοι αποτελούν ένα δυνατό και φιλότιμο κομμάτι του Ελληνισμού. Τι θα λέγατε στους σημερινούς νέους, όχι μόνον στους Πόντίους, για αυτές τις θλιβερές επετείους;
Λαός που λησμονεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος στην αφάνεια, είναι σημαντικό οι νέοι να θυμούνται όλες της ιστορικές στιγμές του έθνους τους καθώς θα παίρνουν ιστορικά διδάγματα από αυτές.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτήν την συνέντευξη και να σας ευχηθούμε να δικαιωθείτε στον αγώνα σας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here