Πε07302015

Last update09:15:48 μμ

Back Home

Θέλουν ελληνικές "ερυθρές ταξιαρχίες"

  • PDF

0800209-editorial«Σέχτα επαναστατών". Έτσι ονομάζεται το νέο φρούτο στην τρομοκρατική ή "επαναστατική" (όπως θα έλεγε κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ) πιάτσα. Η προκήρυξη που αμόλησαν με "καλό αγωγό" μια συστημική αλλά κατά τα άλλα "προοδευτική" εφημερίδα, λέει αρκετά για τις προθέσεις τους. Και επειδή, όπως όλα δείχνουν, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, είναι καιρός να δούμε που το πάνε κάποιοι, ώστε να μην πιαστούμε εκ νέου στον ύπνο, όπως συνήθως η αστυνομία. Γιατί αρκετά υπέφερε η χώρα από την αριστερά και των πάμπολλων βίαιων και ανθελληνικών παραφυάδων της.
Η τρομοκρατία στη χώρα μας σαφώς και έχει αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά. Εκμεταλλευόμενη το συμβάν της 6ης Δεκεμβρίου, πατάει πάνω εκεί (η προκήρυξη για την επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού, βρέθηκε στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα πάνω στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) για να δικαιολογήσει τυφλές επιθέσεις, αρχικά σε αστυνομικούς και αργότερα, σε άλλους στόχους. Οι προθέσεις των εγκεφάλων της "προσπάθειας", εστιάζουν σε ένα πράγμα: να προσηλυτίσουν δεκάδες νέους, "το πιο ενεργό κομμάτι" (όπως το αποκαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) του "κοινωνικού κινήματος", μετατρέποντας τη συγκεκριμένη ομάδα, από κλειστό κύκλωμα, όπως ήταν η 17Ν, σε ομάδα με τα χαρακτηριστικά των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών: πολυπλόκαμη, έτοιμη ακόμα και να υποστεί ίσως κάποιες απώλειες, αλλά με διευρυμένη κοινωνική βάση στήριξης, με πολιτικές δραστηριότητες, ίσως και εκδόσεις.
Μια "συνολικά ανατρεπτική" προσέγγιση κατά του συστήματος. Κάτι ανάλογο είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνει ο ΕΛΑ στο παρελθόν.
Είναι οι "ένοπλοι σύντροφοι" (και αστοί των βορείων προαστίων), εναντίον του κράτους. Αυτοί εναντίον αυτών. Το πόσο διαφέρουν, κρίνετέ το εσείς. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, πως θα απαντήσει το κράτος; Αν το κράτος επιθυμεί να διαιωνίσει την ύπαρξή του και να τους αντιμετωπίσει, οφείλει πρώτα να αντιμετωπίσει την ανυπαρξία του και την παροιμιώδη ανικανότητά του, η οποία αποδείχθηκε στην προσπάθεια καταπολέμησης της 17Ν, που εξαρθρώθηκε κατόπιν ενός τυχαίου συμβάντος. Τι εννοούμε; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι γραφειοκράτες της ΕΛΑΣ δεν έχουν την Παιδεία, τη μόρφωση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες ή ικανότητες, να αντιμετωπίσουν την αριστερή τρομοκρατία. Ούτε φυσικά και την πρόθεση, ως καριερίστες οι πλέον υψηλόβαθμοι, να αντιταχθούν στις "επιθυμίες" μιας σαθρής και διεφθαρμένης εξουσίας, που χρησιμοποιεί εν μέρει την τρομοκρατία για να εμπεδώνει άλλοτε κλίμα φόβου ή να εντείνει την καταστολή της επί (και) των ριζοσπαστικών εθνικιστικών ομάδων.
Καλά τα γαλόνια, αλλά χρειάζονται πότε-πότε και επιβεβαίωση. Είναι καιρός κάποιοι να κάτσουν να μελετήσουν. Να ενημερωθούν για το τι έγινε στο εξωτερικό και κυρίως τα "μολυβένια χρόνια", στην Ιταλία. Να διαβάσουν για να κατανοήσουν πως σκέπτονται όσοι επίδοξοι "επαναστάτες" εμπλέκονται σε "αντάρτικα πόλεων", που πλήττουν την κοινωνία στο σύνολό της. Αλλιώς, θα μετρήσουν πάλι θύματα και θα κυνηγάνε πάλι για καιρό φαντάσματα.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος