ads
260317 KERAMARIS
Ο συνθέτης της μουσικής του έργου με τον Γιάννη Κουριαννίδη από τους «Δεσμούς Ελλήνων»

Το να γράψεις μουσική για μια ταινία είναι πάρα πολύ δύκολο, το να γράψεις μουσική για μια επική ταινία είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ως λάτρης μουσικής ταινιών (soundtracks), λάτρης της Ελληνικής ιστορίας αλλά και γνώστης παλαιάς και σύγχρονης πολεμικής ιστορίας θεωρώ ότι οι πρωταγωνιστές της πραγματικής ιστορίας τα «Παιδιά της Σαμαρίνας» αν μπορούσαν να διαλέξουν την μουσική που θα πλαισίωνε την δική τους μοναδική ιστορία θυσίας ιστορία Ελληνική θα συνηγορούσαν με την απόφαση του Βασίλη Τσικάρα, ο ακρίτας μουσικόσυνθέτης ήταν η καλύτερη Ελληνική επιλογή.

Στις 22 Μαρτίου είχατε παρουσίαση της μουσικής της ταινίας στην Γκαλερί Χαλκός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό
Θεώρησα σωστό ότι μετά από τόσο κόπο και μεράκι που καταβάλαμε όλοι οι μουσικοί που συνεργαστήκαμε μέσα στο στούντιο για να δημιουργήσουμε την μουσική της ταινίας θα έπρεπε να μας μείνει στο χέρι κάτι το οποίο να δείχνει το μουσικό κομμάτι της ταινίας οπότε προβήκαμε στην έκδοση του CD για να μείνει στο κόσμο και να φανεί και η δουλειά μας.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Ελληνικό κινηματογράφο μια ιστορική ταινία.
Είναι αλήθεια, η ταινία καταφέρνει χωρίς πατριωτικές κορώνες, να περάσει και να μας θυμίσει το τι σημαίνει ιδανικά, το τι σημαίνει να μάχεσε για την πατρίδα για την οικογένεια για τα παιδιά σου, γιατί πολλές φορές το ξεχνάμε αυτό, τα ιδανικά μας φαίνονται λέξεις απαφορευμένες, όπως η ιστορική μνήμη, είναι πράγματα τα οποία για κάποιο λόγο πολεμούνται πολλές φορές. Τι μουσική να γράψω για μια ιστορική ταινία που μας πηγαίνει διακόσια χρόνια και χρησιμοποίησα δύο παραδοσιακά όργανα τα Καβάλι και το Γυαλί Ταμπούρ τα οποία παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή και τα οποία τα συνδύαζω  με την κλασσική ορχήστρα.
Πόσα χρόνια ασχολείστε με την μουσική κύριε Κεραμάρη;
Mε την μουσική ασχολούμαι απο μικρό παιδάκι, ήδη απο την Αλεξανδρούπολη από όπου και κατάγομαι, ξεκίνησα στα δέκα μου και ανελλιπώς φοιτούσα μέχρι τα τριανταπέντε μου.

Θέλοντας να μπείτε μέσα στο κλίμα της ταινίας για να δημιουγήσετε το καταπληκτικό μουσικό θέμα της ταινίας, τι σας βοήθησε πιο πολύ;
Για να μπορέσω να μπω μέσα στο κλίμα της ταινίας δύο μέρες πήγα και είδα τα γυρίσματα που έγιναν στο Παικο των Γιαννιτσών, δύο ημέρες συμμετείχα στα γυρίσματα και πήρα την πρώτη γεύση. Φυσικά είχα διαβάσει το σενάριο και απο εκεί και πέρα περίμενα τα πρώτα μονταρισμένα πλάνα να έχω μια εικόνα της αισθητικής και του ρυθμού, αυτο σίγουρα που με βοήθησε πολύ ήταν τα βλέμματα των ηθοποιών, ,οι σιωπές τους η έκφραση τους.
Νιώθω ευγνώμων που ο Βασίλης Τσικάρας μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω μουσική για μια ταινία λυρική και επική ταυτόχρονα και θέλω να τονίσω στον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχουν άνθρωποι δημιουργοί μέσα στην κρίση οι οποίοι δημιουργούνε οι οποίοι βάζουν το λυθαράκι τους στον Ελληνικό πολιτισμό και είναι καλό να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί γύρω μας και να τους στηρίξουμε γιατί ουσιαστικά πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας προς κάτι θετικό, προκειμένου κι εμεις να αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε θετικά να αλλάξει αυτο το τράβηγμα προς τα κάτω που μας τραβάει όλους. Θεωρώ ότι η Ελλάδα σφίζει από ταλέντο και η ταινία είναι μια  καθαρά Θεσσαλονικιώτικη ΒορειοΕλλαδίτικη προσπάθεια χωρίς πραγματικά οικονομική βοήθεια πέρα από κάποιους φορείς, πραγματικά όλοι καλλιτέχνες έδωσαν όλο τους το είναι όλη τους την ψυχή για να βγει αυτό το αποτέλεσμα που πιστεύω ότι θα αρέσει και θα συκγινήσει.

Που μπορούμε να βρούμε την μουσική της ταινίας;
Προς το παρόν η μουσική κυκλοφορεί και στις ψηφιακές πλατφόρμες όπως Ιtunes- Amazon  και μπορούν να το κατεβάσουνηλεκτρονικά, αλλά σε λίγες ημέρες σίγουρα από τον Ιανό και από άλλα κεντρικά βιβλιοπωλεία

Σας ευχαριστώ πολύ πάντα επιτυχίες σας ευχομαι.
Ευχαριστώ πολυ κι εγώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here