Δεν αρέσειη Ελλάδα σε πολλούς “πρόσφυγες” και δηλώνουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς… Έτσι αναφέρουν στο ρεπορτάζ του βρετανικού ΒΒC αλλά ένας δεν βρέθηκε να τους ρωτήσει το εύλογο “και γιατί δεν φεύγετε;”…

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ :
Τον λένε Μουσταφά και είναι μόλις 17 ετών. Ο νεαρός πρόσφυγας μένει εδώ και πολλούς μήνες σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πάτρα μαζί με πολλούς ακόμη μετανάστες.
Έχοντας προσπαθήσει αρκετές φορές να φύγει από τη χώρα και να πάει στην Ιταλία ο ίδιος μιλώντας στο BBC λέει «πως είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις έξι ή επτά μήνες στην Ελλάδα».
Οι εικόνες που δείχνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο πραγματικά σοκάρουν
και όπως ο 17χρονος Μουσταφά λέει: «Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ βρώμικα και κοιμόμαστε κάτω χωρίς χαλιά. Όταν κάνει κρύο, πολλά αγόρια αρρωσταίνουν».
Ο Μουσταφά έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να διαφύγει από τη χώρα αλλά η αστυνομία τον πρόλαβε. Ο ίδιος όμως δηλώνει πως θα ξανακρυφτεί κάτω από κάποιο φορτηγό μέχρι να τα καταφέρει. «Θα το κάνω ξανά και ξανά. Δεν με ενδιαφέρει αν κινδυνεύσω. Όλα είναι θέμα τύχης» λέει στο BBC…

Εμείς λυπούμαστε που η proti fora aristera, δεν μπορεί να τους προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή, σε όλους εκείνους που… επέλαξαν την χώρα μας για να ζήσουν.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here