310117 EAKΜέλη του ΕΑΚ πραγματοποίησαν πορεία στην Λεμεσσό για να τιμήσουν τους ήρωες των Ιμίων αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς προκλήσεις των τούρκων στην Πατρίδα μας και την υποχωρητικότητα των πολιτικάντηδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που έξέδωσαν νωτίτερα:
Είκοσι ένα χρόνια πέρασαν από την τραγική εκείνη νύκτα του Ιανουαρίου του 1996, όπου ζήσαμε τις τραγικές στιγμές της καταλήψεως από Τούρκους καταδρομείς εθνικού μας εδάφους. Εθνικού εδάφους πού το σάπιο προδοτικό και ανθελληνικό κατεστημένο μειωτικά προσδιόρισε σαν «βραχονησίδα» και για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Είκοσι ένα χρόνια, από την θυσία των τριών σύγχρονων ηρώων του Ελληνικού Πολεμικού μας Ναυτικού που σκοτώθηκαν από Τούρκους καταδρομείς εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή αναγνωρίσεως. Είκοσι ένα χρόνια μετά, από εκείνη την τραγική νύχτα πού με γεμάτη οργή στα πρόσωπα μας παρακολουθήσαμε την τουρκική σημαία να κυματίζει στα Ίμια και ακόμα χειρότερα να ακούμε με ντροπή και σκυμμένα κεφάλια τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβούρι) να λέει άκουσον άκουσον από το βήμα της βουλής την περίφημη φράση: «ευχαριστώ τους Αμερικανούς για την πολύτιμη βοήθεια τους».

Το σάπιο πολιτικό κατεστημένο προσπάθησε μάταια να προπαγανδίσει ότι η πτώση οφειλόταν σε τεχνικά αίτια. Την προπαγάνδα τους έρχεται να τσακίσει ο ίδιος ο γιος του ήρωα αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, Ιωάννης που 21 χρόνια μετά στέκεται στα πόδια του και τονίζει ξεκάθαρα:
«Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας τη στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο. Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Άρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα, ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι». Και ο Ιωάννης Καραθανάσης καταλήγει με ένα ερώτημα «φωτιά»: «Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος»;

Είκοσι ένα χρόνια μετά κανείς δεν «θυμάται», ή δεν θέλει να θυμάται τα Ίμια πλήν από τους συγγενείς των σκοτωμένων αξιωματικών που τιμούν την μνήμη των ανθρώπων τους και βεβαίως από εμάς τους εθνικιστές που ποτέ δεν ξεχάσαμε και ούτε πρόκειται, την τραγική εκείνη νύχτα. Βλέπετε, το να σκοτωθείς για μία «βραχονησίδα» δεν είναι πολιτικά ορθό!
Αν και πέρασαν είκοσι ένα χρόνια, σήμερα τουρκικό πολεμικό παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπου επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Στην επιχείρηση και δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντος. Η σημερινή επίδειξη δύναμης ήταν μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, αφού είναι η πρώτη φορά που ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, δηλαδή τον αρχηγό τουρκικό γενικού επιτελείου και τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας στα Ίμια. Δυστυχώς η Τουρκία, έχοντας απέναντι της μια εξευτελισμένη και ανήμπορη ελληνική ηγεσία και ένα αλήτη πολιτικάντη για υπουργό άμυνας εν ονόματι Πάνο Καμμένο που τολμά και φωτογραφίζεται με την τιμημένη στολή του Έλληνα βατραχανθρώπου, συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, παραβιάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον Ελληνικό εναέριο χώρο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών περί διεκδίκησης για πάνω από 25 ελληνικά νησιά την ώρα που το ανθελληνικό κατεστημένο προσπαθεί να τηρεί σιγή ιχθύος.
Την ίδια ώρα πού συνεχίζονται οι καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο και στον Ελληνικό εναέριο χώρο, οι πολιτικάντηδες σε μια προσπάθεια επιδείξεως τουρκολαγνείας δήλωσαν απλά πως ελπίζουν να μην υπάρξει ανάλογη τουρκική πρόκληση γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη, την ίδια ώρα που τα τουρκικά Μ.Μ.Ε της Τουρκίας υπογραμμίζουν ότι στην επίσκεψη-έκπληξη από τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.

Πολύ λίγοι θυμούνται πια τα τρία παλικάρια, τους αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό πού θυσιάστηκαν για όσα όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, θεωρούν άξια να θυσιαστεί κανείς.
Απέναντι σε αυτή την παρακμή των σημερινών καιρών, υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται με ηθικό σθένος και αποφασιστικότητα. Υπάρχουν Έλληνες που ζουν με τιμή και υπερηφάνεια. Υπάρχουν Έλληνες που δεν θεωρούν ότι είναι αναπότρεπτη η εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους μέσα σε ένα διεθνιστικό και πολύ-πολιτισμικό χωνευτήρι. Υπάρχουν Έλληνες που δεν θέλουν να γίνουν «Ινδιάνοι».
Ας συλλογιστούμε μόνον, ότι τούτο το Έθνος πού κατοικούμε, κρατιέται ελεύθερο μέσα στους αιώνες χάρη στους ποταμούς αίματος των παλικαριών της.
Ας αποτρέψουμε το βλέμμα μας από τους προεκλογικούς σαλτιμπαγκισμούς και τα θλιβερά τους τερτίπια και ας αποτίσουμε νοερά ένα φόρο τιμής στα τρία παλικάρια μας πού είκοσι ένα χρόνια πριν διέσωσαν την εθνική μας τιμή, πληρώνοντας με την ίδια τη ζωή τους το τίμημα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here