Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τον φαινομενικό ανθρωπισμό που μας έχουν επιβάλλει. Στο βαθύ της Σάμου λοιπόν οι κάτοικοι είναι σχεδόν ίσοι σε αριθμό με τους “πρόσφυγες”, αλλά κανείς δεν συγκινείται για να λάβει μέτρα. Τι κι αν οι υπεύθυνοι και ο Μητροπολίτης στέλνουν επιστολές στον πρωθυπουργό καλώντας τον να λάβει μέτρα προστασίας. Για το μοναδικό που ενδιαφέρονται οι ιθύνοντες είναι να μας φέρουν και άλλους. Σε λίγο θα διώχνουν και τους κατοίκους για να φέρουν “πρόσφυγες” στη θέση τους…

Σχεδόν ίδιος είναι πλέον ο αριθμός των “προσφύγων” που ζουν στο Βαθύ της Σάμου με εκείνον του μόνιμου πληθυσμού! Οι μόνιμοι κάτοικοι της μικρής πόλης είναι περίπου 6.000, ενώ οι “πρόσφυγες ” που ζουν στο κέντρο είναι σχεδόν 4.000, αναγκάζοντας τους φορείς να ζητήσουν λύσεις από την πολιτεία.

Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Σάμου με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου αναφέρει πως η κατάσταση στη Σάμο «έχει ξεφύγει από κάθε δυνατότητα ελέγχου και δύναται ευθαρσώς να χαρακτηρισθεί δραματική». Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι η «εισροή μεταναστών γίνεται πλέον με τη μορφή επέλασης» και η παρουσία μέσα στην πόλη βαθύ χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών επαναφέρει το νησί «εις κατάστασιν χειροτέραν αυτής του 2015. Τότε οι πρόσφυγες-μετανάστες ἦταν μέν πολλοί, αλλά ήταν διερχόμενοι!».

Όπως ο μητροπολίτης αναφέρει στο Βαθύ των 6.000 κατοίκων ζουν περί τις 5.000 “πρόσφυγες και μετανάστες” ενώ ο καταυλισμός τους που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την πόλη, μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 800 ανθρώπους. Αυτή, τονίζεται στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, είναι μια κατάσταση που δημιουργεί εξάρσεις.
Και η επιστολή καταλήγει με το μητροπολίτη Σάμου να σημειώνει: «Σος διαβεβαιούμεν, ότι όλοι εμείς παραμένομεν απλοί θεαταί ενός θεάτρου παραλόγου, βιούντες την εκατάλειψιν της Πολιτείας και αδύναμοι εξ αυτού να ατιδράσωμε, απευχόμενοι απλώς τά χειρότερα, … και ὁ νοών νοείτω!».

Το ίδιο διαπιστώνει μιλώντας στα «ΝΕΑ» και ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος: «Η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Το νησί μας, δυόμισι χρόνια τώρα, έχει καταφέρει να κρατηθεί μακριά από τα μείζονα επεισόδια που έχει φέρει το προσφυγικό ρεύμα. Ωστόσο ο φόβος όλων μας είναι πως με τις ροές να συνεχίζουν να αυξάνονται και με τις μεταφορές προσφύγων να είναι ελάχιστες, μπορεί και να μην γλιτώσουμε την κλιμάκωση. Και υπενθυμίζω, είμαστε μόλις 1.130 μέτρα μακριά από την Τουρκία».

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here