Όταν το «Βήμα» πανηγύριζε την ήττα των κομμουνιστών!

Published On 19/03/2017 » 140 Views» By ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ » ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
 0 stars
Register to vote!

190317 TOVIMAΜε μεγάλη μας χαρά είδαμε στα περίπτερα να κυκλοφορεί ξανά η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» η ναυαρχίδα του εκδοτικού συγκροτήματος Λαμπράκη. Αυτό δεν το γράφουμε ούτε ειρωνικά ούτε και ενστερνιζόμαστε τις εξυπνάδεςπολιτικών και δημοσιογράφων (αυτοί τις δουλίτσες τους κοιτάνε) που λένε ότι για κάθε ΜΜΕ που κλείνει υφίσταται πλήγμα η δημοκρατία μας. Αντιθέτως το γράφουμε γιατί από τον προηγούμενο αιώνα, το 1950, η εφημερίδα εκθείαζε τους αγώνες των Ελλήνων στρατιωτών και την νίκη τους κατά των συμμοριτών όπως πολύ ορθά τους αναφέρει.
Η εφημερίδα μάλιστα σε άρθρα της εκείνης της εποχής πλέκει το εγκώμιο των Ελλήνων στρατιωτών και διατρανώνει πως: «Η ήττα των συμμοριτών εις την Ελλάδα θεωρείται κεφαλαιώδης επιτυχία εις την προσπάθειαν προς αναχαίτισιν του κομμουνισμού εις την Ευρώπην».
Επίσης ο ανταποκριτής της εφημερίδας θεωρεί ότι η νίκη του Εθνικού Στρατού ενάντια στους κομμουνιστές που στερήθηκαν την βοήθεια της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο καταδεικνύει την επιτυχή ανάσχεση του Ρωσσοκομουνιστικού κύματος στην Ευρώπη. Αυτά φυσικά όταν ο Τύπος έλεγε την αλήθεια και αντικατόπτριζε τις πραγματικές διαθέσεις των πολιτών. Πολύ πριν ο «αόρατος δάχτυλος», Κύριος οίδε, φροντίζει σήμερα να μαθαίνουμε όχι απλώς διαστρεβλωμένη αλλά τελείως παραποιημένη την Ιστορία και να θεωρούμε τους προδότες ήρωες και το αντίστροφο.
Πιστεύουμε ότι η… έγκριτη εφημερίδα της εποχής θα έχει κρατήσει το αρχείο της ώστε στο μέλλον να μάθουν και τα νεότερα Ελληνόπουλα την πραγματική μας Ιστορία. Αλλά και να μην το κρατήσουν υπάρχει και αυτό του “ΕΚ”.

διαβάστε ακόμη
Ο κόκκινος Δεκέμβρης
«Πολεμώντας» με τη Διλοχία Κυνηγών
«Αγώνες στη Λακωνία 1944-1949», μία άγνωστη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας
Οι Αετοί της Μάνης, η δράση του αποσπάσματος του Πάνου Κατσαρέα
Ο κανονιοβολισμός της Θεσσαλονίκης από τους συμμορίτες του ΔΣΕ
«ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» Ένα βιβλίο για το χθες και το αύριο
ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς
Σήμερα στις 18:00 στα «Μαύρα Γράμματα»: ο Κόκκινος Δεκέμβρης του '44, τρίτο μέρος
Share this post
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>