Ο υπουργός Εθνικής Aμύνης Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Βουλή δήλωσε: «Αυτός που παίρνει μία σημαία στην πλάτη και πηγαίνει να την βάλει κάπου πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί». Στην συνέχεια αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ που ισχυρίστηκε ότι η τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη και αφαίρεσε την σημαία από την βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, είπε ότι αυτή η εικόνα των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού και μάλιστα μπροστά στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ δεν ικανοποιεί κανέναν.

Σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν Έλληνα αλλά η ευθύνη είναι της κυβέρνησής του. Αυτή έχει δώσει το δικαίωμα στους Τούρκους να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, με την συνεχή υποχωρητικότητά της.

Όσο για την δήλωσή του σχετικά με την σημαία, θα πρέπει να μας ενημερώσει, έχουμε δικαίωμα εμείς οι Έλληνες να πηγαίνουμε σε ελληνικό έδαφος, να ψαρεύουμε και αφού το θέλουμε να υψώνουμε και το Εθνικό μας Σύμβολο; Αν όχι, αν πρέπει πρώτα να παίρνουμε άδεια από τις τουρκικές αρχές ας μας το πουν. Και δεν καταλαβαίνουμε αφού για τους πολιτικούς μας  “δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες” γιατί είναι διαφορετικό να υψώσει Ελληνική Σημία για παράδειγμα κάποιος στην Σαλαμίνα και διαφορετικό σε μία βραχονησίδα του Αιγαίου; Και γιατί τότε θα πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί με το αίμα του; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ελληνικά νησιά;  Εκτός αν ισχύουν οι “γκρίζες ζώνες” που θέλουν οι τούρκοι αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το αρνούνται…

Ίσως βέβαια ο κύριος υπουργός να είχε στο μυαλό του κάποιους πολιτικούς που όταν τους συμφέρει ποδοπατούν την σημαία των κομμάτων που κάποτε ύψωναν με θέρμη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here