συνέντευξη στον Γεώργιο Παπαζογλου

Βρεθήκαμε στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να συνομιλήσουμε με τον κύριο Βασίλειο Στίγκα, τον δημιουργό της ομάδας «Σπαρτιάτες» και ευκαιρίας δοθείσης να τον ρωτήσουμε να μας πει κάποια πράγματα για τους σκοπούς της ομάδας και το έργο της.

Κύριε Στίγκα, αφού σας ευχαριστήσουμε που δεχτήκαμε να μας μιλήσετε, θέλουμε να σας ρωτήσουμε για να πληροφορηθούν και οι αναγνώστες μας, τι ακριβώς είναι οι «Σπαρτιάτες» και ποιοι οι σκοποί τους;
Και εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να γνωστοποιήσω προς όλους το έργο των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ. Οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ είναι ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης με σκοπό να προσφέρουν υλική και ηθική βοήθεια προς όλους τους Έλληνες και μόνο σε Έλληνες που έχουν πληγή βαθύτατα από την οικονομική κρίση και από την εχθρική συμπεριφορά των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι μόνο.

Στην σελίδα σας στο Facebook βλέπουμε ότι επιτελείται και κοινωνικό έργο όπως διανομή τροφίμων, ρουχισμού και άλλων σε νηπιοτροφεία, σε ιδρύματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και αλλού. Πιστεύετε ότι σε αυτά τα χρόνια της πολύπλευρης κρίσης η αλληλεγγύη ημών των Ελλήνων αποτελεί όπλο στα χέρια μας;
Πράγματι προσφέρουμε σε ιδρύματα, κοινωνικά παντοπωλεία,σε οικογένειες και σε μεμονωμένα άτομα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη από τρόφιμα, είδη ένδυσης, είδη υπόδησης και μέχρι παιχνίδια και βιβλία.
Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε και που θα έρθουν ακόμα χειρότερα η αλληλεγγύη μεταξύ ημών των Ελλήνων σαφώς αποτελεί όπλο και συνδετικό κρίκο διότι όπως έχει δείξει το ένδοξο παρελθόν μας, όταν οι Έλληνες ομοψυχούν και συσπειρώνονται δεν φοβούνται κανέναν.

Σε ότι αφορά την πολιτική κατάσταση της χώρας μας τι σκέπτεστε; Θα συμμετάσχετε στις εκλογές είτε αυτοδύναμοι είτε συνεργαζόμενοι με κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα του πατριωτικού χώρου;
Ο επόμενος στόχος μας είναι να γίνουμε πολιτική οντότητα διότι πάνω από άλλα έχουμε ξεκάθαρες Ελληνικές θέσεις, έχουμε ψυχή και κυρίως διάθεση να παλέψουμε με όλα τα μέσα να γλυτώσουμε την Πατρίδα μας από την καταστροφή. Γιατί υπεράνω όλων η Ελλάς. Βεβαίως και αν υπάρξουν και άλλοι ψυχωμένοι Έλληνες με γνήσιες πατριωτικές θέσεις και με διάθεση να συγκρουστούμε όλοι μαζί μετωπικά με τον κοινό εχθρό, γιατί όχι να μην κατέβουμε από κοινού στις εκλογές.

 

Η ένωση των εθνικιστών πρέπει να γίνει πραγματικότητα

Πριν λίγες ημέρες είχατε διοργανώσει κοινή εκδήλωση με το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. την ενωτική κίνηση του κυρίου Κωνσταντίνου Πλεύρη, θεωρείται ότι η ένωση όλων των πατριωτικών φορέων είναι η μόνη λύση για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βυθιζόμαστε καθημερινά όλο και περισσότερο;
Ναι βεβαίως η περίφημη ένωση πολλών σκόρπιων πατριωτικών δυνάμεων πρέπει να γίνει μια πραγματικότητα αρκεί οι δυνάμεις αυτές να είναι απολύτως καθαρές και αληθινές μην κρύβουν τίποτα από πίσω και να καταργήσουν το ΕΓΩ τους. Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια κομματικής εμπειρίας έχω δει πολλά, είμαι καχύποπτος και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.
Οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ όμως προχωρούν χωρίς να κρύβουν τίποτα και όσοι πιστοί προσέλθετε.

Ορμώμενοι από την επωνυμία της ομάδας σας (Σπαρτιάτες) θέλουμε να μας πείτε τι νομίζεται ότι ήταν αυτό που στο παρελθόν έκανε την χώρα μας δυνατή, όχι μόνον στρατιωτικά αλλά και πολιτιστικά;
Είναι το λεγόμενο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα αυτό που καθιέρωσε εμάς τους Έλληνες στην κορυφή του κόσμου και υπερέχουμε πνευματικά και πολιτιστικά μέχρι και σήμερα.
Είναι η δυνατότητα του DNA και της φυλής μας που είχαμε τότε να θεωρούμε υπέρτατες αξίες, τον άνθρωπο, την ελευθερία, την Δημοκρατία, τον σεβασμό στους νόμους, στην ισονομία και στην ισοπολιτεία.
Αφού σας ευχαριστήσουμε για τα όσα ενδιαφέροντα μας είπατε σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολύπλευρο εθνικό και κοινωνικό σας έργο και ελπίζουμε να ευοδωθούν οι προσπάθειές σας.
Σας ευχαριστούμε θερμά και να ξέρετε ότι οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ θα κάνουν ότι μπορούν καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες και καλούμε σε πανστρατιά όλους τους Ελληνόψυχους με μοναδικό σύνθημα: Αντίσταση μέχρις εσχάτων…

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here