Άρχισε να δουλεύει πυρετωδώς, η αξιόπιστή μας κυβέρνηση για να πιάσει τον στόχο του πλεονάσματος της τάξης του 3,5%. Πρώτος στόχος της κυβέρνησης, όπως είχαμε προεξοφλήσει, είναι οι συνταξιούχοι και ειδικά αυτοί που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για επικουρικές συντάξεις. Με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας φέρνει το χάος στις επικουρικές συντάξεις και τον υπολογισμό τους. Συγκεκριμένα «παγώνουν» και επισήμως περισσότερες από 70.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 την στιγμή που εκκρεμούν οι αιτήσεις για άλλες 120.000 συντάξεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρει το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) επικουρικές συντάξεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 βγαίνουν μόνον αν από την ημερομηνία αυτή και μέχρι της 12 Μαΐου 2016 επήλθε θάνατος του συνταξιούχου που θα έπαιρνε την επικουρική. Μάλλον με τις περικοπές θέλουν να πεθάνουν όλους τους συνταξιούχους για να τους δώσουν συντομότερα την σύνταξη.

Στην περίπτωση αυτών που έκαναν αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 θα κληθούν ή να την επιστρέψουν ολόκληρη ή μέρος αυτής μέχρι να υπολογιστούν εκ νέου με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Το ίδιο θα συμβεί και με τις συντάξεις που έχουν εκδοθεί είτε πριν είτε μετά την 13η Μαΐου 2016 με τον τρόπο υπολογισμού που ήταν σε ισχύ πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου.Λένε, δε με θράσος ότι οι συντάξεις είναι μη νόμιμες και πρέπει να επανεξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες που τις εξέδωσαν, λες και φταίνε οι συνταξιούχοι που δούλεψαν μία ολόκληρη ζωή για να πάρουν τις συντάξεις, ιδιαίτερα τις επικουρικές που τις έχουν πληρώσει.

Ας ψάξουν να βρουν αυτούς που έφαγαν τα λεφτά των συνταξιούχων και βούλιαξαν τα ταμεία. Αλλά είπαμε ο εύκολος στόχος είναι οι συνταξιούχοι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here