Άλλο τα λόγια και φυσικά άλλο οι πράξεις. Παρά το ότι ο Πάπας παλαιότερα είχε δηλώσει ότι πρέπει να βοηθά ο κόσμος και να συμπαραστέκεται στους ασθενέστερους οικονομικά ανθρώπους, στο παρελθόν είχε κάνει δηλώσεις και για τους «πρόσφυγες» στην χώρα μας, τώρα οι άστεγοι απομακρύνονται από την περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες μετά από την απόφασή του να τοποθετηθούν τουαλέτες για τις ανάγκες των αστέγων. Ο ιταλικός Τύπος λέει ότι η απόφαση οφείλεται στο ότι η περιοχή είχε υποβαθμιστεί και ότι υπήρχε θέμα καθαριότητος. Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Βατικανό υποστηρίζει ότι η απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφαλείας, γιατί δεν μπορούν να ελέγχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι καθώς και οι τσάντες τους τις οποίες οι περισσότεροι τις αφήνουν εκεί όταν φεύγουν.

Αν δεχτούμε αυτήν την άποψη, η οποία φαίνεται λογική, βλέπουμε ότι οι δυτικές κοινωνίες που άνοιξαν την πόρτα τους σε κάθε είδους «πρόσφυγες» ζουν κάτω από τον φόβο μίας τρομοκρατικής επίθεσης ακόμα και σε χώρους που θεωρούνται για κάποιους ιεροί. Ας προσέχαμε. Πάντως στα λόγια είναι πολύ εύκολο να μιλάμε για αδελφοσύνη και αγάπη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here