ads

190317 MOUZALASΖήσε εσύ κορόιδο με 400 (και αν) ευρώ, ενώ τα αριστερά “golden girls ” παίρνουν 4 χιλιάδες…

Η αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» την περασμένη Πέμπτη ότι η κ. Καραγγελή έλαβε στο μισθό της αύξηση 50% με απόφαση του προϊσταμένου της υπουργού Γιάννη Μουζάλα (συνυπογράφει και ο αναπληρωτής Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης) προκάλεσε αίσθηση για τα δεδομένα μιας χώρας όπου η ανεργία δεν πλήττει απλώς το ένα τρίτο του πληθυσμού αλλά οδηγεί κυρίως τους νέους (όπως η κ. Καραγγελή) σε θέσεις όπου αμείβονται με 400 ευρώ μικτά στην καλύτερη περίπτωση. Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντήσει λέγοντας ότι η είδηση είναι ψευδής και αβάσιμη διότι ο υπουργός δεν έδωσε αύξηση αλλά επανέφερε το μισθό στο προβλεπόμενο επίπεδο διότι είχε μειωθεί «εκ παραδρομής»! Ο κ. Μουζάλας, πάντως, δεν έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για την «παραδρομή», όπως έκανε παλιότερα με άλλες αφορμές.

Η συγκεκριμένη «παραδρομή», άλλωστε, μπορεί να μην ήταν καν τυχαία… Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε για ποια γίνεται λόγος…
Η Ανθή Καραγγελή σπούδασε νηπιαγωγός στα Γιάννενα και αποφοίτησε το 2005. Εκεί έκανε τα πρώτα βήματα ενασχόλησης με τους “μετανάστες” από την Αλβανία συμμετέχοντας στο Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Διορίστηκε στο υπουργείο Παιδείας και έτσι βρέθηκε να εργάζεται στη Λέσβο. Το 2012 και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να «βλέπει» την εξουσία, η νυν διευθύντρια είναι πλέον γνωστή στο νησί ως ενεργό μέλος του κόμματος και ένας από τους πιο δραστήριους «αλληλέγγυους» που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πρώτους πρόσφυγες που αρχίζουν να έρχονται από τη Συρία. Τελειώνει μεταπτυχιακό το 2014 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Ευρωπαϊκές κοινωνίες και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εξουσία και η Τασία Χριστοδουλοπούλου τα μεταναστευτικά. Το χαρτοφυλάκιο που δημιουργείται παραμένει όμως κενό, χωρίς αρμοδιότητες και εξουσίες.

Η κ. Καραγγελή είχε ήδη αποτινάξει το παρελθόν, αναλαμβάνοντας θέση στο νέο της γραφείο και ακολουθώντας κλασικές συνταγές της εξουσίας, όπως το να επιλέγεις για συνεργάτες μόνο όσους δεν σε απειλούν – κάτι που οδηγεί πολλούς ικανούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Υποδοχής να επιθυμούν μετάταξη αλλού. Το μόνο που απέμενε ήταν η απόφαση Μουζάλα που «διόρθωνε την παραδρομή» και ανέβαζε το μισθό της στα 3.950 ευρώ. Οσο για την ποιότητα του έργου που θα δικαιολογούσε έναν τέτοιο μισθό, μιλούν από μόνες τους οι εικόνες με τα παγωμένα αντίσκηνα στη Μόρια και οι θάνατοι εκεί προσφύγων που παραμένουν ανεξιχνίαστοι…

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here