Πόσες φορές πρέπει να μιλήσει ο δήμαρχος Μπουτάρης για να καταλάβουμε ότι δεν ενδιαφέρεται για τις Εθνικές μας διεκδικήσεις αλλά για άλλα πράγματα. Σε συνέχεια λοιπόν των προκλητικών του δηλώσεων για τη Μακεδονία  εχθές στο δημοτικό συμβουλίο ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό εν μέσω μάλιστα των πιο κρίσιμων διαπραγματεύσεων… Κάποιος δύσπιστος θα έλεγε ότι το κάνει και επίτηδες…

Ζήτησε ο κύριος δήμαρχος να αφαιρέσουμε και εμείς το όνομα Μακεδονία από το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, γιατί, κατ’ αυτόν, μπερδεύονται οι τουρίστες και νομίζουν ότι βρίσκονται στα Σκόπια. «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε»

Και έριξε το καρφί του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι σε μία διαπραγμάτευση δεν φανερώνεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές και θεώρησε κέρδος το να έχουμε το 60% παρά το 100% του τίποτα,

Μίλησε για χρονοδιάγραμμα που πρέπει να μπει για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων των Σκοπίων και για το θέμα του αλυτρωτισμού. Τώρα αν με την υπογραφή και την συναίνεση της χώρας μας τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ποιος μας εγγυάται ότι θα γίνουν οι όποιες αλλαγές; Σίγουρα όχι ο κύριος Δήμαρχος ο οποίος θεωρεί ότι η υπόθεση είναι χαμένη για την χώρα μας. Όλη η ιστορία γίνεται για να μην έχουν το δικαίωμα οι Σκοπιανοί να σφετερίζονται το όνομα της Μακεδονίας, όχι για να μην το χρησιμοποιούμε και εμείς, αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον Μπουτάρη.

Ας ελπίσουμε ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν πάρει δείγματα γραφής της Πολιτείας του Μπουτάρη και μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές να αποτελεί μία θλιβερή παρένθεση για την πόλη.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here