Νέα δημοσκόπηση, προηγείται η ΝΔ φτιάχνουν κλίμα εκλογων

Published On 20/03/2017 » 357 Views» By ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2 » ΕΙΔΗΣΕΙΣ

200317 DIMOSKOPISIΣημαντικό προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία δίνει τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα 14, 6 μονάδων και ποσοστό 28, 1% από τον ΣΥΡΙΖΑ που το ποσοστό του έχει συρρικνωθεί στο 13, 5%. Το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή πέφτει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 6, 3% έναντι του ΚΚΕ που συγκεντρώνει ποσοστό 6,4%, φυσικά η διαφορά αυτή είναι αμελητέα αλλά επιδρά ψυχολογικά στους ψηφοφόρους και η Χρυσή Αυγή δείχνει ότι πιέζεται εκλογικά παρά το ότι οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη εθνικιστικών κινημάτων.
Κατά τα άλλα η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στο 5, 4%, ενώ εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι (που κατέληξε ρυάκι), η Λαϊκή Ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας, οι Οικολόγοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση με τον αριθμό να φτάνει στο 83,2% ενώ το αντίθετο δηλώνει μόλις το 14,8.
Εντύπωση, ωστόσο προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας σε ό,τι αφορά στην παράσταση νίκης, καθώς η ΝΔ προηγείται με 80,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μόλις 9%.
Στην ίδια έρευνα, το 50,6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα γίνουν πρόωρες ενώ ένα πολύ σημαντικό ποσοστό το 39,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

διαβάστε ακόμη
Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση!
Το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων για επηρεασμό της κοινής γνώμης
Πρωταπριλιάτικη καλοκαιρινή δημοσκόπηση! 5,8% μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
Το αλλοπρόσαλλο των... «αξιόπιστων» δημοσκοπήσεων συνεχίζεται
Δημοσκόπηση RASS: Ο «κανένας» για πρωθυπουργός, 3ο το νεκραναστημένο ΠΑΣΟΚ και «αγιογραφία» Κούλη!
Share this post
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>