Μακροσκελέστατη και αναλυτικότατη η επιστολή που έστειλε ο Κοντονής προς την προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρώπης Εσθονία για να την ενημερώσει ότι δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» μας προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ειδικά σε μία περίοδο, που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής».

Έτσι ξεκινά η επιστολή του όπως ξεκινάνε πάντα οι λόγοι των αριστερών που βλέπουν παντού τον εθνικιστικό κίνδυνο που θέλει να ανατρέψει το όμορφο δημιούργημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τόσα καλά μας έχει προσφέρει.

Και μετά τα γνωστά και τετριμμένα μας λέει για τον απελευθερωτή στρατό της ΕΣΔΔ που έσωσε την Ευρώπη…

«Ο κομμουνισμός γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό.»  Ωραίες και οι αναμνήσεις από την Τσεχοσοβακία αν και παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβιετικά τανκ, στην εξέγερση της Ουγγαρίας, στον Τσαουσέσκου, τον Χότζα, τον Τίτο και όλους αυτούς τους Ηγέτες που μπόλιασαν τους λαούς τους με δημοκρατία ευμάρεια, δικαιοσύνη και τους χάρισαν όμορφα χρόνια.

Και παρέλειψε να μας πει για το πως  μπόλιασε ο ευρωκομμουνισμός και την Πατρίδα μας. Την Στιμάγκα τον Μελιγαλά, τον Φενεό, το Αγιονόρι, την Ούλεν… Παρέλειψε να μας πει πως το εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στον θάνατο, με κομμένους λαιμούς και βγαλμένα μάτια.

Δεν πειράζει, που τα ξέχασε τουλάχιστον πήρε τα συγχαρητήρια του Πολλάκη. Ας τα κάνει κόπη πάστε να τα δείχνει στας Ευρώπας.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here