Με μεγάλη μας χαρά σάς ενημερώνουμε ότι οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου από τη Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο έρχονται τον Ιούλιο στην Ελλάδα!

Οι παραστάσεις στην Ελλάδα γίνονται με τη σημαντική συμβολή του κ. Βασίλη Μπούτου ο οποίος κάλεσε στη χώρα μας τους συντελεστές του έργου για να παρουσιάσουν την παράσταση στους Δελφούς στο πλαίσιο του ANIMART 2017.

Σημειώνουμε ότι οι Ιάπωνες φοιτητές συγκέντρωσαν μόνοι τους τα χρήματα (με τη μέθοδο του crowdfunding) για να καλύψουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και να έρθουν στην Ελλάδα.

Θα γίνουν ακόμα δύο παραστάσεις, στην Αθήνα και τον Πύργο Ηλείας. Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:30, στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου της πόλης του Πύργου και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας. Ένα μέλος του Συνδέσμου θα προλογίσει και θα μιλήσει για τη Νέα Κωμωδία και τον Μένανδρο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2017.
Στην Αθήνα θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουλίου και λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στο Τόκιο και στο Κιότο με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι παραστάσεις γίνονται στα αρχαία ελληνικά. Τη μουσική έγραψε η σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Φουτάμπα Σάτο η οποία παίζει αρχαία ελληνική λύρα στην παράσταση. Η κα Σάτο θα λάβει μέρος και στο εργαστήριο αρχαίας ελληνικής μουσικής και οργανοποιίας που θα γίνει επίσης στο πλαίσιο του ANIMART 2017.

H παράσταση θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στις 20.00 στους Δελφούς. Θα προλογίσει η κα Αικατερίνη Διαμαντάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Μένανδρο, θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου (10.00-12.00) συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του Νταΐτσι Νούμα, μεταπτυχιακού φοιτητή στο Τμήμα Δυτικής Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου, Πανεπιστήμιο του Τόκιο
Μενάνδρου, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ (κωμωδία)
Το κείμενο της παράστασης αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά
Σκηνοθεσία: Risa Sakurai
Σκηνικά, κοστούμια, αντικείμενα: Φοιτητές του Πανεπιστήμιο του Τόκιο
Μουσική: Η φοιτήτρια Futaba Sato παίζει αρχαία ελληνική λύρα επί σκηνής
Ερμηνεύουν: Φοιτητές του Πανεπιστήμιο του Τόκιο και η Futaba Sato
Ημερομηνία: 14 Ιουλίου 2017
Ώρα: 20:00
Μέρος: Δελφοί
Είσοδος: Ελεύθερη

πηγή: GreeceJapan.com

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here