Ιδανική πρεμιέρα στην σεζόν για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ή Πόντου όπως μετονομάστηκε πρόσφατα αφού νίκησε εκτός έδρας έστω και δύσκολα με 0-1 τον Αιγινιακό για το κύπελλο Ελλάδας.
Ωστόσο πέρα από το γκολ στο 84′ για τον Απόλλωνα, σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του Πόντου δεν φόρεσε φανέλες με το μήνυμα για την Γενοκτονία «Μνήμη 353.000 1914-1923″ υπακούοντας στις εντολές της ΕΠΟ και της UEFA, κάτι που δεν έκανε η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων από την ΕΠΣ Θράκης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» την Δευτέρα πριν το παιχνίδι δεν έχει έρθει στην ομάδα της Καλαμαριάς η εισήγηση του νομικού της ΕΠΟ αν και το έγγραφο έχει βγει ήδη στην δημοσιότητα, ενώ περιμένουν την απάντηση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που παίρνει τις αποφάσεις.
Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον και η απόφαση της ομάδας του Απόλλωνα Πόντου και αν θα εξακολουθήσει να μη φορά της φανέλας για την Γενοκτονία του Πόντου, αφού ο Απόλλωνας είναι η ομάδα όλων των Ποντίων.

Οι Πόντιοι βρήκαν την λύση και δεν έπεσαν στην παγίδα της ΕΠΟ
Οι οπαδοί του Απόλλωνα Πόντου βρήκαν τον τρόπο να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις και με ένα ευφάνταστο πανό είπαν όσα ήθελαν. Στις εξέδρες του γηπέδου του Αιγινιακού,  κρεμάστηκε ένα πανό που από κοντά μπορεί να έμοιαζε με μήνυμα… αγάπης, αλλά τελικά αποτύπωνε με ξεχωριστό τρόπο τον φόρο τιμής στα 335.000 θύματα της περιόδου 1914-1923! Εννοείται ότι σε διαφορετική περίπτωση οι κανονισμοί θα ζητούσαν απόσυρση του συγκεκριμένου πανό.

Η 19η Μαΐου ανακηρύχθηκε ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» και οι φίλοι της ομάδας της Καλαμαριάς τα χώρεσαν όλα σε μερικές λέξεις, όπου κυριαχεί η ημερομηνία και ο αριθμός των θυμάτων, ενώ δεν είναι τυχαία και η επιλογή του ονόματος Σουμέλα…

H απάντηση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα ο Απόλλων Πόντου είχε αναρτήσει την ακόλουθη δημοσίευση: «Από την πρώτη μέρα της σύστασής της η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ είχε τοποθετηθεί επίσημα για την επιθυμία της ως προς την εμφάνιση της ομάδας μας και συγκεκριμένα για την φανέλα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Αυτή και απέστειλε στην ΕΠΟ, ως όφειλε, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία έως αυτή την στιγμή (Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 – ώρα 19:15). Η νέα φανέλα παρουσιάζεται στην φωτογραφία της παρούσας ανάρτησης, φορεμένη από τον ποδοσφαιριστή μας Παναγιώτη Συμελίδη (φώτο)».

με πληροφορίες από: Footballleaguenews και Θράκη Sports

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here