Έρευνες σε Γερμανία και Ιταλία για τον εντοπισμό του δικτύου των κλεπταποδόχων που νομιμοποιούσαν κλεμμένα ρολόγια και κοσμήματα, ξεκίνησαν οι αστυνομικοί που ακριβώς ένα χρόνο πριν «ξεδόντιασαν» τη μαφία των Ρομά με περισσότερες από 2.000 διαρρήξεις σε όλη τη χώρα και τζίρο εκατομμυρίων ευρώ την ίδια ώρα που ακόμη αναζητείται χώρος για να «απλωθεί» ο θησαυρός των κλοπιμαίων και να αποδοθεί στους ιδιοκτήτες του. Και αυτό γιατί από τον πρώτο κύκλο των αστυνομικών επιχειρήσεων, τα ευρήματα βρίσκονται στην αποθήκη του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί σε 290 ταυτοποιημένες περιπτώσεις ενώ η απόδοση του δευτέρου κύκλου κατασχέσεων δηλαδή για 410 περιπτώσεις δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καθώς δεν έχει βρεθεί ο χώρος για να εκτεθούν τα χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα.

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος της λείας που βρέθηκε στις «καβάντζες» των τσιγγάνων που η Αστυνομία σκέφτεται να φτιάξει «μουσείο κοσμημάτων» καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος προκειμένου να απλωθεί ο θησαυρός και να μπορούν κάτω από συνθήκες ασφαλείας τα θύματα να περνούν για να αναγνωρίσουν τα δικά τους πράγματα. Πληροφορίες λένε ότι αυτό αναμένεται να γίνει όταν μετακομίσει η Διεύθυνση Ανάλυσης και Πληροφοριών σε κτήριο της λεωφόρου Κηφισού και αδειάσει ο φυλασσόμενος χώρος στη ΓΑΔΑ.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 10.000 Αθηναίοι αναμένεται συνολικά να «παρελάσουν» προκειμένου να αναγνωρίσουν τα δικά τους κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή από τα κατασχεθέντα της μαφίας των Ρομά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here