071216 SOIMPLEΤο τραγικό τέλος της Proti Fora Aristera υπέγραψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin. Στην εισήγηση του ο Σόιμπλε, που είναι άλλωστε και ο πραγματικός (αν όχι και ο μοναδικός) «πρόεδρος» του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι: «λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδρομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν εκβιασμό που λέει «ή παίρνετε μέτρα άνω των 4,2 δισ. ευρώ ή επανέρχεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ»!

Επιπλέον ο ίδιος μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) στις Βρυξέλλες, δήλωσε επίσης: «Η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση το παραδέχομαι- είναι μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη». Και πρόσθεσε ότι όσο «όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει» υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχει προτείνει την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Μέτρα βεβαίως σημαίνει μείωση συντάξεων έως και 30% λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, μείωση αφορολόγητου, που θα επιφέρει νέους φόρους, απολύσεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα έθεσε τέλος στις μπουρδολογίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα, τονίζοντας πως: «Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Είναι πλέον σαφές ότι αυτό που όλοι λίγο-πολύ έλεγαν, πως οι δανειστές περιμένουν από τον Τσίπρα να «ξεπλύνει την μπουγάδα» και μετά θα τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα, είναι πλέον γεγονός.

Το τελεσίγραφο του Σόιμπλε για νέα μέτρα ή έξοδο από το ευρώ είναι έργο που έχει ξαναπαιχτεί πρόσφατα στην Ελλάδα. Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέπλυνε τη μπουγάδα» με όλα τα μνημονιακά μέτρα, την διάλυση του ασφαλιστικού, την δημιουργία του υπερταμείου κλπ, τώρα έπαψε να τους είναι χρήσιμος. Τώρα σήμανε η ώρα του Μεταρρυθμιστή Κούλη, ο οποίος θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, έστω και αν χρειαστεί αντί για μισθούς να δίνει στους εργαζόμενους κουπόνια για το σούπερ μάρκετ…

Ο Αλέξης Τσίπρας πνίγηκε μέσα στα ίδια του τα ψέματα, και στην αχαλίνωτη ματαιοδοξία του. Έκανε όλες τις δουλείες  των δανειστών εξασφαλίζοντας την ανοχή τους, και τώρα που η δουλειά τελείωσε τον στέλνουν στον… ΟΑΕΔ…

Θα προσπαθήσει άραγε να κάνει μια ηρωική έξοδο ή θα τον προλάβουν οι εξελίξεις; Πάντως είναι σίγουρο ότι ο Alexis και ο Κόκκινος Πάνος, κατά το κοινώς λεγόμενον «δεν θα προλάβουν την παρέλαση»…

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here