Σε φυλάκιση 1 έτους με 3ετή αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον “πρόσφυγα” Αφγανό Λαθρέμπορο που το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη από τους Αστυνομικούς να έχει στην κατοχή του 400 πακέτα αφορολόγητα τσιγάρα και 50 συσκευασίες καπνού μέσα σε κοντέινερ στη ΒΙ.ΑΛ.
Σε έλεγχο που ακολούθησε οι Αστυνομικοί εντόπισαν κάτω από το στρώμα του το ποσό των 1.920 ευρώ το οποίο προφασίστηκε ότι του έστειλε η οικογένειά του από το Αφγανιστάν, κάτι όμως που δεν έγινε πιστευτό αφού δεν είχε κάποια απόδειξη συναλλαγής από την τράπεζα.
Ο νεαρός Αφγανός δεν αρνήθηκε ότι τα τσιγάρα ήταν δικά του. Εξήγησε στο δικαστήριο ότι τα προμηθεύτηκε από τρίτο πρόσωπο που μένει στην Αθήνα και ότι τα παρήγγειλαν όσοι έμεναν στο συγκεκριμένο κοντέινερ για να τα καταναλώσουν οι ίδιοι. Το Δικαστήριο αποφάσισε εκτός των άλλων την κατάσχεση του συγκεκριμένου ποσού καθώς και την καταστροφή των λαθραίων τσιγάρων.

Ας ελπίσουμε ο “πρόσφυγας” μα πάρει άσυλο στην φιλόξενη χώρα μας και να στήσει την δική του επιχείρηση καπνικών ειδών την οποία θα προτείναμε να επιδοτήσει και το κράτος στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here