ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος κηρύσσει το 1968 την έναρξη του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, τότε που οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι γενικότερα αγαπούσαν και θαύμαζαν τους κυβερνώντες οι οποίοι φυσικά δεν εκμεταλλεύονταν τον μόχθο τους για ίδιον όφελος όπως σήμερα.

Σήμερα το ολιτικό σύστημα της χώρας σπαράσσεται από την διαφθορά και τον χρηματισμό των πολιτικών. Είναι αυτή που υπονομεύει το κράτος και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Δεν επιτρέπει όχι μόνο την σωστή διακυβέρνηση του κράτους, άλλα υπονομεύει και κάθε προσπάθεια για εξυγίανση του. Στις μέρες μας η διαφθορά έχει γίνει καθεστώς, αφού καθημερινά αποκαλύπτονται νέες υποθέσεις πολιτικών που χρηματίστηκαν, ή απέκρυψαν εισοδήματα, προκειμένου να αποφύγουν φορολογικές επιβαρύνεις στα παρανόμως αποκτηθέντα εισοδήματά τους.
Η διαφθορά, οι υποθέσεις χρηματισμού πολιτικών στην πατρίδα μας, είναι διαχρονικό φαινόμενο που γιγαντώθηκε κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Αυτές όμως οι πρακτικές όχι μόνο προβληματίζουν τον λαό που θέλει κράτος δικαίου, αλλά απελπίζουν και την νεολαία, διότι αντιλαμβάνεται ότι, για να πάει μπροστά, για να προκόψει, χρειάζονται άλλες πρακτικές. Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει δομηθεί η δημοκρατία στην χώρας μας από το 1974 και μετά, δίνει το δικαίωμα σε πολιτικούς οι οποίοι έχουν μειωμένες εθνικές και ηθικές αντιστάσεις να προβαίνουν σε συμφωνίες για κρατικές προμήθειες,  με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό τους. Πολλά τα παραδείγματα.

Ο στρατός αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας
Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Οι πολιτικοί της εποχής παραμερίζονται από το στρατιωτικό καθεστώς και την ηγεσία του κράτους αναλαμβάνουν οι Έλληνες Αξιωματικοί,  συνεπικουρούμενοι από πατριώτες με άριστη επιστημονική κατάρτιση, που επιθυμούν να προσφέρουν στην αναδημιουργία της πατρίδας. Μέχρι τότε ο λαός σπαρασσόταν από πολιτικές έριδες και το κράτος ουσιαστικά είχε διαλυθεί από τις καθημερινές διαδηλώσεις πολιτών. Οι συμπλοκές τους με τα σώματα ασφαλείας ήταν στο αποκορύφωμα τους. Στην δημόσια διοίκηση τίποτα δεν λειτουργούσε. Ένα κράτος σε πλήρη διάλυση και οι πολιτικοί με δηλώσεις τους να  υποδαυλίζουν ακόμη περισσότερο αυτά τα φαινόμενα. Την περίοδο εκείνη που τα πάντα ήσαν εκτός ελέγχου η διαφθορά και ο χρηματισμός λειτουργούσαν δίχως φραγμούς.

Λίγο πριν το ‘67
Όλα αυτά και άλλα πολλά, ήλθαν να διορθώσουν οι Έλληνες Αξιωματικοί την αυγή της 21ης Απριλίου1967. Και πράγματι από την ημέρα αυτή ξεκινά η αναδημιουργία της Νέας Ελλάδας. Για να υπάρξει ένα κράτος δικαίου που θα λειτουργεί για το συμφέρον του λαού και μόνο, έπρεπε να παταχθούν όλα τα φαινόμενα, διάλυσης και διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση. Θέμα χρόνου λοιπόν  ήταν η πάταξη τους. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν έλθει σε επαφή με εκπροσώπους και στελέχη του καθεστώτος προσπαθώντας  να διαπραγματευθούν συνεργασία προσφέροντας κάποια ανταλλάγματα. Όλοι τους απομακρύνθηκαν άμεσα. Αυτοί λοιπόν στην μεταπολίτευση παρουσιάζονται ως αντιστασιακοί. Άλλοι πάλι, προσπάθησαν να γίνουν δεκτοί από την Επανάσταση ως συνεργάτες. Και αυτοί απομακρύνθηκαν για λόγους ηθικής τάξεως παρά την δουλοπρέπεια την οποία επέδειξαν. Λυσσώδεις πολέμιοι και αυτοί των ηγετών της 21ης Απριλίου, μετά την επαναφορά της “δημοκρατίας” στην χώρα. Δημόσιοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους κατά την διάρκεια της επταετίας, μετά από ανέκκλητες  καταδίκες σε βάρος τους, του κοινού ποινικού δικαίου. Την επομένη ημέρα της μεταπολίτευσης και αυτοί παρουσιάστηκαν ως αντιστασιακοί ζητώντας την επιστροφή στις πρώην υπηρεσίες τους. Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για την πάταξη της διαφθοράς από το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967. Συμπεραίνοντας θα λέγαμε ότι, μόνο ένα Εθνικό Καθεστώς έχει την βούληση και την ικανότητα να πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού, από την πολιτική ζωή της χώρας. Ας το αναζητήσουμε λοιπόν…

Ν. Αγαπηνός

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ