Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παπάς υπογράφουν την από κοινού μήνυση

Στα μέσα του Οκτωβρίου του 2012, ανέβαινε στο θέατρο «Χυτήριο» η παράσταση του σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου «Corpus Cristi», μία παράσταση βλάσφημη για την Χριστιανική θρησκεία.
Τότε πολλοί απλοί άνθρωποι, ιεράρχες και θρησκευτικές οργανώσεις είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα με αποκορύφωμα την μήνυση που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ κατά της παράστασης στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας από κοινού με κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής η οποία σε ανακοίνωσή τότε ανέφερε και τα εξής: «Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων Ιεραρχών και δεν θα επιτρέψει την προσβολή της ιστορικής μνήμης ή του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού».
Εφέτος τον Οκτώβριο, πέντε χρόνια μετά στο κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο» στην Θεσσαλονίκη ανέβαινε η παράσταση του Φερνάρντο Πεσσόα «Η ώρα του διαβόλου» ο οποίος μιλά για την σχέση του διαβόλου με τον κόσμο, για το ότι ο Θεός είναι κατά μίαν έννοια χειρότερος από αυτόν γιατί δημιούργησε το φθαρτό σώμα και για την ώρα της τελικής επικράτησης του διαβόλου. Και αυτή η παράσταση δέχτηκε διαμαρτυρίες και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε δύο φορές έξω από το κινηματοθέατρο αιτούμενο την ματαίωση της παράστασης και έγιναν και κάποιες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οπωσδήποτε η Ελλάδα είναι ένα χριστιανικό Ορθόδοξο κράτος και οι Έλληνες έχουν βαθιά ριζωμένη την πίστη στην ψυχή τους. Φυσικά υπάρχει η ελευθερία του λόγου και της τέχνης που δείχνει ότι δεν είμαστε ένα φονταμενταλιστικό κράτος. Από την άλλη όμως πως είναι δυνατόν ο κάθε ανέραστος και παντελώς άγνωστος που δηλώνει καλλιτέχνης μαζί με τους ομοίους του να προσβάλλουν το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα του ελληνικού λαού επιδιώκοντας, έστω και μέσω της αρνητικής διαφήμισης, να ξεφύγει από την ασημαντότητά του και να κερδίσει την αναγνώριση, φυσικά έχοντας τα ΜΜΕ να τον υποστηρίζουν.
Ακόμα πως είναι δυνατόν η όποια παρακμιακή «καλλιτεχνική» εκδήλωση κάθε είδους να έχει ως θέμα και ουσιαστικά ως στόχο της την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό;

Κόντρα μετά την συμπόρευση
Το ζητούμενο όμως είναι ότι ενώ το 2012 ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε συμπορευτεί με την Χρυσή Αυγή εφέτος βρέθηκε απέναντι της εκδίδοντας μάλιστα και μία ανακοίνωση την οποία παραθέτουμε στην συνέχεια:

Εν Πειραιεί τῇ 20ῃ Ὀκτωβρίου 2017
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ»
Επειδή γίνεται μεγάλος θόρυβος με την θεατρική παράσταση που παίζεται στην Θεσσαλονίκη «Η ώρα του διαβόλου» του Πορτογάλου ποιητή και συγγραφέα Φερνάρντο Πεσσόα (Fernando Antonio Nogueira De Seadro Pessoa), ο οποίος γεννήθηκε το 1888 και πέθανε το 1935 διαλυμένος από τον αλκοολισμό σε ηλικία 47 ετών, αναφέρομε ότι υπήρξε ενθουσιώδης με τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό, τον ερμητισμό, την αριθμολογία και την αλχημεία. Υπήρξε λάτρης του νεοπαγανισμού, της θεοσοφίας και του ροσιτρουσιανισμού και άμεσος συνεργός του γνωστού σατανιστή και αποκρυφιστή Aleister Crowley, ο οποίος κατεδικάσθη στην Ιταλία για τελετουργικές δολοφονίες γυναικών. Ὁ Πεσσόα μετέφρασε στα πορτογαλικά το ποίημα του Crowley «Hymn to Pan». Είναι γνωστό ότι ο σατανιστής Aleister Crowley ανήκε στο ερμητικό τάγμα «Χρυσή Αυγή» του οποίου ιδρυτικό στέλεχος ήταν ο Ιρλανδός ποιητής W. B. Yeats, τον οποίον αναφέρει ο Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κ. Ν. Μιχαλολιάκος στον πρόλογο του βιβλίου του Οδυσσέως Πατεράκη, εκδ. Ελεύθερη Σκέψις 1982, «Το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου – Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία». Ἰδιαιτέρας μνείας πρέπει να τύχη το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος στην ποιητική του συλλογή «Η εξομολόγησις ενός εθνικού», εκδ. Νέα Σπάρτη, που ανετυπώθη το 2008 έχει και αυτός ύμνο στον Πάνα, όπως ακριβώς ο Aleister Crowley, του οποίου τον ύμνο μετέφρασε στα πορτογαλικά ο Πεσσόα. Τα συμπεράσματα στους εκλεκτούς αναγνώστες και για το θεατρικό έργο και για τον συγγραφέα του.

Η απάντηση της ΧΑ
Στην συνέχεια η Χρυσή Αυγή απάντησε “σε όσους την επιβουλεύονται” με ανακοίνωση μη αναφερόμενη ευθέως στον Μητροπολίτη Πειραιά λέγοντας μεταξύ άλλων:
Πού βλέπουν στα ως άνω οι συκοφάντες μας σατανισμό και σκοτεινές λατρείες; Είναι βέβαιον ότι γνωρίζουν ότι ψευδολογούν, αλλά έχοντας γνώση επίσης ότι είναι αναντιμετώπιστος εχθρός η βλακεία και ότι η κακοήθεια αποτελεί ενδημική νόσο στην Ελλάδα, για αυτό με πάσα άνεση μας συκοφαντούν. Συκοφαντούν εμάς οι οποίοι υπερασπιζόμαστε τις αρχές, τις αξίες και την Πίστη του Έθνους μας την ίδια στιγμή που υμνούν και συναγελάζονται με αυτούς που καταστρέφουν το Έθνος.
Επιτέλους άλλο πράγμα το «Ερμητικό τάγμα Χρυσή Αυγή», μία σκοτεινή μυστική εταιρεία που προέκυψε από την μασονία και άλλο ο «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή», που δίνει έναν πρωτοπόρο εθνικό αγώνα εδώ και δεκαετίες! Όμως, μας λένε ότι ο ιδρυτής του «Ερμητικού τάγματος» έγραψε ποίημα για τον Πάνα, όπως και ο Μιχαλολιάκος! Άρα ο Μιχαλολιάκος είναι ό,τι και ο Κρόουλι! Μόνο που ποιήματα για τον Πάνα έχει γράψει και ο Εθνικός μας Ποιητής Κωστής Παλαμάς και ο μεγάλος πνευματικός δημιουργός Άγγελος Σικελιανός όπως ακριβώς και ο Κρόουλι! Είναι και αυτοί σατανιστές;
Ας λένε ό,τι θέλουν! Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» υπερασπίζεται την Πίστη και την Πατρίδα και όσοι θέλουν ας το πιστεύουν, οι υπόλοιποι ας έχουν τις απόψεις τους και ας πράττουν όπως θέλουν. Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα μας και έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον μας, κατηγορίες άδικες, χωρίς καμία σχέση με την Αλήθεια, δεν μας αγγίζουν.

Χρέος μας η ένωση όλων προ του κοινού εχθρού
Δεν γνωρίζουμε από πού πηγάζει αυτή η αντιπαλότητα αλλά γνωρίζουμε ότι σήμερα η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη από το 2012 και το έθνος μας βάλλεται από παντού. Ο Μητροπολίτης Πειραιά είναι από τους δυναμικότερους ιεράρχες της χώρας μας, έχει μεστό και ολοκληρωμένο λόγο, τον εμπιστεύεται πάρα πολύς κόσμος, βάλλει συνεχώς κατά της Παγκοσμιοποίησης και έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος και λόγω του νεαρού της ηλικίας και αν όχι σίγουρα πάντως θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.
Η Χρυσή Αυγή από την άλλη είναι το τρίτο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου και αυτήν την στιγμή εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που ψηφίζουν με γνώμονα τον πατριωτισμό. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζει να μην προβαίνει σε άσκοπες πράξεις που μοιραία λόγω και της συστημικής προπαγάνδας την καθιστούν ευάλωτη απέναντι στο σύστημα δυσχεραίνοντας στην ουσία το έργο της.
Για το καλό της χώρας θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι που την αγαπούν και αγωνιούν για το μέλλον τους να βρουν μία κοινή συνισταμένη και να αγωνιστούν μαζί για την λύτρωση του ελληνικού λαού. Άλλωστε κάποια πράγματα που αναφέρονται στις ανακοινώσεις, όπως τα ποιήματα, ήταν γνωστά και το 2012, τι είναι αυτό που τα κάνει επίκαιρα σήμερα και εμπόδιο στον κοινό αγώνα;

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here