Όπισθεν έκανε ο Κοντονής και απέσυρε την τροπολογία της οποίας η ψήφιση θα άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της «τουρκικής» ένωσης Ξάνθης. Λόγος γι’ αυτό είναι η άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την τροπολογία αλλά και η διαβεβαίωση των ΑΝ.ΕΛ. ότι θα την καταψηφίσουν, βέβαια και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσαν.

Με δηλώσεις του ο Κοντονής δικαιολογήθηκε θεωρώντας «καραγκιοζιλίκια» της αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θεωρούν, και πολύ σωστά, ότι η ψήφιση μίας τέτοιας τροπολογίας θα άνοιγε τον δρόμο στην επιβολή της αναγνώρισης τουρκικών συλλόγων. Είπε ακόμα ότι η τροπολογία το δικαίωμα επανεξέτασης από ελληνικό δικαστήριο σε αυτούς που έχουν δικαιωθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επανεξέτασης και μόνον, τα ελληνικά δικαστήρια θα κρίνουν.

Φυσικά και γνωρίζουμε τι θα συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις θα μας πουν ότι τα ελληνικά δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν με την απόφαση των ευρωπαϊκών, περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περί απομόνωσής μας από την Ευρώπη και άλλα τέτοια που τα έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες περιπτώσεις.

Και, δουλεύοντάς μας, προφανώς είπε ότι αυτοί που θα καταψήφιζαν δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα και δήλωσε ότι η τροπολογία θα επανέλθει προς ψήφιση σε άλλο νομοσχέδιο. Δηλαδή με το έτσι θέλω να αναγνωρίσουν «Τουρκική Ένωση» στην Ξάνθη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here