Εν όψει της σημερινής… «σύγκρουσης» στην Βουλή με την Νέα Δημοκρατία λόγω της ερώτησης των βουλευτών της για την πώληση πολεμικού στην Σαουδική Αραβία, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αποφύγει να απαντήσει στις κατηγορίες που θα ακουστούν για τον Καμμένο, αλλά και για τον ίδιο, πραγματοποιώντας μονοήμερο ανεπίσημο ταξίδι στο Παρίσι. Κάποιοι μιλούν για διακριτικές αποστάσεις που κρατά ο Τσίπρας από τον συνέταιρό του στην κυβέρνηση με αυτή ν του την στάση.

Όμως ο ίδιος αλλά και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν με κάθε τρόπο τον Καμμένο όπως έδειξε και η κόντρα στην Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα. Επίσημη δικαιολογία για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι είναι η διπλή βράβευσή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης (βραβείο δέσμευσης στο ευρωπαϊκό ιδεώδες) και από την επιθεώρηση politigue internationale  (βραβείο πολιτικού σθένους).

Άλλοι πιστεύουν ότι οι λόγοι της διακριτικής απόστασης που κρατά από τον Καμμένο είναι διαφορετικοί. Λόγω του ότι η χώρα έχει μπει σε μία μακρά και συνεχιζόμενη προεκλογική περίοδο ο Τσίπρας δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ που όπως αποδείχτηκε η κοινοβουλευτική τους ομάδα είναι συμπαγής παρά τις όποιες αντιρρήσεις εκφέρονται κατά καιρούς στα ΜΜΕ, αλλά δεν θέλει να εκτεθεί και ο ίδιος προσωπικά παίρνοντας ευθέως το μέρος του. Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «και με τον λαγό και με τον κυνηγό».

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here