Προέβλεψε τις απαγωγές στρατιωτικών ο Χρήστος Μπίσδας από τον Φεβρουάριο του 2017 στην εφημερίδα μας και πρότεινε την εκπόνηση σχετικού σχεδίου διαχείρισης κρίσης. Ακούει η ηγεσία;

Προσοχή στην δολιότητα των τούρκων για τους «8»

Η Ελλάδα τελικά δεν εξέδωσε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στην Τουρκία, παρά τις πρώιμες διαβεβαιώσεις του Τσίπρα και την θέληση του Ερντογάν. Η Τουρκία, σύμφωνα με τους Έλληνες δικαστές, δεν θεωρείται χώρα στην οποία θα γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των 8 Τούρκων αξιωματικών ούτε αυτοί θα τύχουν δίκαιης δίκης, αν εκδοθούν.

Μετά από μία τέτοια απόφαση εκτιμώ ότι η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη. Κι επειδή ως χώρα δεν φημίζεται για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, είναι πολύ πιθανό να επιδιώξει την ικανοποίηση του αιτήματος έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών με άλλα μέσα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η «ανταλλαγή» προσώπων, για να μην πω «αιχμαλώτων» ή «ομήρων». Προϋπόθεση μίας τέτοιας εξέλιξης είναι να βρει η Τουρκία πρόσωπα, τα οποία η Ελλάδα θα ήθελε να επαναπατρίσει.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει άμεσα να καταστρώσουν σχέδιο διαχείρισης κρίσης που μπορεί να προκύψει από την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη Ελλήνων πολιτών (συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών) στην Τουρκία. Και για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα: Αν με οποιονδήποτε τρόπο οι Τούρκοι κατορθώσουν να παρασύρουν, αρπάξουν ή μεταφέρουν σε τουρκικό έδαφος Έλληνες, και ειδικά στρατιωτικούς από παραμεθόριες ή αμφισβητούμενες από την Τουρκία χερσαίες ή θαλάσσιες περιοχές, αυτοί θα αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για μία ανταλλαγή προσώπων μεταξύ των δύο χωρών. Επιστημονική φαντασία; Θα δείξει…

Ο ΕΚ για πολλοστή φορά αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι μια σοβαρή εφημερίδα με εμπεριστατωμένες ειδήσεις και καταρτισμένους συντάκτες.
Σεβόμαστε τους αναγνώστες μας γιατί σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Προσφέρουμε ειδήσεις και αναλύσεις ειδικών χωρίς φανφάρες και θεατρινισμούς.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here