Αντιμοντερνισμός

Published On 15/01/2017 » 583 Views» By ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ » ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 0 stars
Register to vote!

BOOK ANTIMONTERNISMOSτου Άγγελου Δημητρίου

Η προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από την επαναστατική οπτική των Παραδοσιακών Αρχών. Μια συλλογή δοκιμίων για την μαχητική υπεράσπιση του κόσμου της Ταυτότητας.

“…Η τάξη πραγμάτων που εγκαινίασε η Γαλλική Επανάσταση και ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός σήμανε τον θάνατο των παραδοσιακών αρχών. Αρχών που διαμέσου της κοινής εμπειρίας και της μετοχής στην κοινωνική ζωή, συγκροτούσαν τις παραδοσιακές κοινωνίες και έδιναν νόημα στην ζωή κάθε ανθρώπου, ενοποιημένου ενεργητικά με την διαπλαστική δύναμη του κοινωνικού δρωμένου. Η θεοποίηση του ορθού λόγου, θανάτωσε την εμβίωση του Μύθου.

Ό, τι σήμερα μοιάζει άρρωστο και οθνείο προς στην παράδοσή μας, κρύβει το σπέρμα αυτής της αλλοτρίωσης: ο «ατομισμός», ο «ωφελιμισμός», η «ισότητα», η «αποξένωση», η «ομογενοποίηση», η παρενδυσία της πολιτικής και οικονομικής τυραννίας δια των «φιλελεύθερων» πολιτευμάτων και θεσμών , ο «μηδενισμός», ο «σχετικισμός», ο «πολυπολιτισμός», όλα τούτα είναι παθογένειες των σύγχρονων κοινωνιών με πολύ συγκεκριμένη αφετηρία, που δυστυχώς έχουν άμεση επίδραση στην ποιότητα του συλλογικού και του προσωπικού μας βίου. Η «παγκοσμιοποίηση» είναι η μετεξέλιξη και η απόληξη της νεωτερικής παρέκβασης, γι’ αυτό και τίθεται σήμερα, σαν η «γενική κατηγορία» που συνδέει τον πολιτικό αγώνα πολλών αντιμοντερνιστικών τάσεων… “(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

 

παραγγείλτε τώρα το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης

διαβάστε ακόμη
Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Λόγχη: Μεταξάς και Κράτος
Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Λόγχη και είστε καλεσμένοι
Εγχειρίδιο Κατασκοπείας και Ανταρτοπολέμου
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος
Παρουσίαση του βιβλίου «Λιτόχωρο 1946 - η πρώτη κόκκινη σφαίρα» στους Δεσμούς Ελλήνων
Η κουλτούρα του εθνικολαϊκισμού και οι προοπτικές αυτόνομου κινήματος
Ο "ΕΚ" γιορτάζει 50 χρόνια και προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του 50% έκπτωση στα βιβλ...
Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Λόγχη: «Αντιμοντερνισμός»
Share this post
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>