ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Ίσως κάποιοι να παραξενευτούν διαβάζοντας ένα κείμενο για την Ραχήλ Μακρή στην σελίδα για τον πολιτισμό, αλλά η κυρία Μακρή στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει ένα πολιτικά ορθό προφίλ ενέπλεξε και το γνωστό Heavy Metal συγκρότημα Iron Maiden το οποίο έχει ερμηνεύσει με τεράστια επιτυχία το κομμάτι «Alexander the Great». Σε ένα «tweet» της αναφέρθηκε στον λόγο του Έλληνα στρατηλάτη που εκφώνησε στην Όπη ενώπιον των στρατηγών και των στρατιωτών του. Τον αυθεντικά πολεμικό αυτόν λόγο του τον έχει χαλκεύσει ο Ελληνίζων Ιουδαίος ψευδο-Καλλισθένης βάζοντας στο στόμα του Αλέξανδρου λόγια που ποτέ δεν είπε όπως: «Δεν με ενδιαφέρει η φυλή και η θρησκεία κάποιου ή αν είναι Έλληνας ή βάρβαρος, αν είναι καλός άνθρωπος τότε είναι πολίτης της αυτοκρατορίας μου»  (τον αυθεντικό λόγο του μπορείται να τον διαβάσετε στην «Αλεξάνδρου Ανάβασις» Αρριανός βιβλίο 7).

180615 MALEXANDROS

Βέβαια σε κανέναν στίχο ή στροφή του τραγουδιού των Iron Maiden δεν αναφέρεται σε αυτόν. Tο κομμάτι όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο βίντεο εξυμνεί την προσωπικότητα και την ανδρεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τονίζει την Ελληνική του καταγωγή.

Εμείς για να την βοηθήσουμε να εμπλουτίσει τις μουσικές της γνώσεις εκτός των Iron Maiden μπορούμε να τις προτείνουμε και άλλα συγκροτήματα και μάλιστα ελληνικά που έχουν τραγουδήσει τα κατορθώματα και την ανδρεία του μεγάλου κοσμοκράτορα: Οι Αθηναίοι Spitfire και από τον υπερήφανο ελληνικό βορά οι Crystal tears, οι Anxiety και βέβαια οι θρυλικοί Sarissa τραγούδησαν για την Μακεδονία μας.
Όσο για την κυρία Ραχήλ Μακρή αν δεν γνωρίζει το θέμα ας ασχοληθεί με την λαϊκή μουσική σκηνή και τον Παντελή Παντελίδη που όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της είναι θαυμάστριά του.

Γιώργος Παπάζογλου

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ