ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον αμφιλεγόμενο εθνικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ουάσιγκτον η επίσκεψή του.

Μάλιστα, ο Τραμπ εκθείασε τον Ορμπάν λέγοντας ότι είναι «σκληρός» αλλά «αξιοσέβαστος» πολιτικός.  «Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας», του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της συνάντησής τους στο Οβάλ Γραφείο.

«Είναι ένας σκληρός άνδρας» αλλά «σεβαστός (…) παντού στην Ευρώπη», παρόλο που συχνά η Ευρώπη έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τις υπερσυντηρητικές και ευρωσκεπτικιστικές θέσεις του.

Ο Βίκτορ Ορμπαν «είναι προφανώς κάπως αμφιλεγόμενος όπως κι εγώ, όμως αυτό δεν είναι σοβαρό», συνέχισε ο Τραμπ, επαινώντας τον για τη στάση που τήρησε στο μεταναστευτικό.

«Κάνατε το σωστό για τη μετανάστευση, όπως λένε πολλοί», διαβεβαίωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τα «φρικτά» προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη οφείλονται στις «διαφορετικές» επιλογές που έκαναν άλλοι ηγέτες – υπονοώντας την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ που το 2015 άφησε ανοιχτά τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες.Ο

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ