ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

9 άτομα εκ των οποίων 6 διαδηλωτές,1 παιδί, 1 αστυνομικός και ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν τη νύχτα στο κεντρικό Ιράν  ανέφερε την Τρίτη η κρατική τηλεόραση.Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι 6 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης καθώς αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα αστυνομικό τμήμα στο Qahderijan, στην επαρχία του Ispahan. Στην πόλη Khomeinyshahr, στην ίδια περιοχή σκοτώθηκε ένα  11χρονο παιδί κι ο πατέρας του από αδέπσοτα πυρά ένοπλων στασιαστών καθώς τα 2 θύματα περνούσαν κοντά από μια συγκέντρωση.

Ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε κι ένα άλλο τραυματίστηκε από πυρά εξεγερμένων στο Kahriz Sang (κέντρο). Τη Δευτέρα οι αρχές ανέφεραν το θάνατο αστυνομικού από κυνηγητικό όπλο στην  Najafabad.

Συνολικά  21 άτομα -οι 16 διαδηλωτές- σκοτώθηκαν από την Πέμπτη στις ταραχές που ξεκίνησαν αρχικά στο Machhad (ΒΑ) και προοδευτικά εξαπλώθηκαν κι αλλού.Στην Τεχεράνη που είναι πολύ λιγότερο επηρεασμένη από κινητοποιήσεις τουλάχιστον 450 άτομα συνελήφθηκαν από το Σάββατο σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πριν από λίγο ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του ιρανικού έθνους ο Ayatollah Seyed Ali Khamenei εκφράστηκε για τις εξελίξεις:

»Έχω κάτι να πω για αυτά τα γεγονότα και θα μιλήσω στον αγαπητό λαό όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.Στα πρόσφατα γεγονότα οι εχθροί του Ιράν συμμάχησαν και χρησιμοποίησαν ποικίλoυς τρόπους συμπεριλαμβανομένων χρημάτων , όπλων, πολιτικών υπηρεσιών όπων και μυστικών υπηρεσιών για να διαταράξουν την Ισλαμική Δημοκρατία. Ο εχθρός πάντα καιροφυλακυτεί για μια ευκαιρία και μια χαραμάδα για να διεισδύσει και να χτυπήσει το ιρανικό έθνος.Η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια και η πρόοδος του ιρανικού έθνους οφείλονται στην αυτοθυσία των μαρτύρων. Αυτό που εμποδίζει τους εχθρούς να ασκούν τις ακρότητες τους είναι το πνεύμα θάρρους, θυσίας και πίστης στο έθνος. »

O Yφυπουργός Εσωτερικών του Ιράν δήλωσε την Τρίτη ότι η κατάσταση στην πλειοψηφία των πόλεων στο Ιράν είναι σχεδό ομαλή.Τα γεγονότα σε κάποιες πόλεις γρήγορα θα τελειώσουν……

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ