ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Ακόμα ένα δείγμα της αναισθησίας και της αδράνειας του κράτους απέναντι στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, φέρνει στο φως ο «ΕΚ», μέσω του συνεργάτη του Γεώργιου Καραμαδούκη. Είναι γνωστή η παραμέληση των εθνικών παρακαταθηκών από τους επισήμους φορείς και αντίθετα η προβολή και στήριξη κάθε εθνομηδενιστικού προϊόντος, αλλά αυτή την φορά, επίσημα έγγραφα έρχονται δυστυχώς προς επίρρωση αυτής της θέσης.

Ο συνεργάτης του «ΕΚ» Γεώργιος Καραμαδούκης, απέστειλε στο Υπουργείου Πολιτισμού επιστολή που αφορούσε την τύχη των οικιών του Κωστή Παλαμά και του Παύλου Μελά που βρίσκονται στην Αθήνα. Οι οικίες των δύο προσωπικοτήτων βρίσκονται πραγματικά στο έλεος της φθοράς και του χρόνου, χωρίς να αξιοποιούνται ή να προστατεύονται και να αναδεικνύονται από τους αρμοδίους φορείς και τις κρατικές υπηρεσίες.
Το Υπουργείο, η διεύθυνση αναστήλωσης μνημείων, απάντησε στον κ. Καραμαδούκη και η απάντηση επιβεβαίωσε τα αρνητικά σενάρια που θέλουν την εθνική μας κληρονομιά να ρημάζει κυριολεκτικά κάτω από συμπεριφορές εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Ποιός φταεί; Μα η λιτότητα
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ρίχνει τις ευθύνες για την εγκατάλειψη, στην… λιτότητα και στην ανεπάρκεια οικονομικών πόρων και χρηματοδοτήσεων. Μόνο για την οικία του Παύλου Μελά έχουν γίνει λιγοστές μελέτες και ανεπαρκείς χρηματοδοτήσεις. Κατά τα άλλα καμιά πρωτοβουλία δεν λαμβάνεται και κανένα σχέδιο δεν επιχειρείται ούτως ώστε να αναδειχθούν οι ιστορικές οικίες και να αποδοθούν στο ελληνικό λαό προς τίμηση των αειμνήστων πάλαι ποτέ ιδιοκτητών τους.
Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Πολιτισμού ρίχνουν το μπαλάκι στους σημερινούς κατόχους των οικιών, και παρότι αυτές έχουν ανακηρυχθεί ως διατηρητέα μνημεία, δεν προχωρά στην αναστήλωσή τους, ελλείψει κονδυλίων. Το πρόσχημα είναι ξεκάθαρο, καθώςτο κράτος θα έπερεπε να παρεμβαίνει όπου οι ιδιοκτήτες των μνημείων καθυστερούν και να προάγει την αναστήλωσή τους.

Τελικά λεφτά υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά… για τους «άλλους»
Την ίδια στιγμή που το κράτος βρίσκει κονδύλια για κάθε είδους μοντερνιστικές φιέστες και προοδευτικά δείγματα υποκουλτούρας, την ίδια στιγμή που οι ορδές των παράνομων μεταναστών «φιλοξενούνται» με κάθε άνεση και προωθείται η συστηματικά η ανέγερση ισλαμικού τεμένους χωρίς να φείδονται χρημάτων και υλικών απαιτήσεων, τα σπίτια όπου κατοίκησαν οι μεγάλες αυτές μορφές που υπηρέτησαν και ανέδειξαν τον Ελληνισμό, αφήνονται παρατημένα να καταρρέουν.
Οι προφάσεις και οι δικαιολογίες περί γραφειοκρατικών κωλυμάτων και διοικητικών δυσκολιών, δεν είναι ικανές να πείσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι βέβαιος πια για τα ιδεολογικά κίνητρα των κινήσεων εκείνων που τον κυβερνούν.
Στο παρελθόν, πατριωτικές κινήσεις ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί αυτό το πρόβλημα και να κινητοποιηθεί το κράτος, χωρίς δυστυχώς κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Ίσως είναι πια καιρός οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν και αν όχι, οι πατριώτες να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι χρέος όλων μας η διαφύλαξη της κληρονομιάς μας!

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ