Αύξηση σχεδόν 40% καταγράφηκε στις συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες τις πρώτες 100 και πλέον ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μεταναστευτική υπηρεσία ICE.

Υπό τη σκιά των εκτελεστικών εντολών Τραμπ για εντατικοποίηση των διώξεων, οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν 41.318 άτομα που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, έναντι 30.028 συλλήψεων που είχαν αναφερθεί την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις συλληφθέντες έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα στο παρελθόν. Ωστόσο, σε μία ξεκάθαρη απόκλιση από την πολιτική της εποχής Ομπάμα, τεράστια αύξηση άνω του 150% καταγράφηκε και στις συλλήψεις παράτυπων μεταναστών με λευκό ποινικό μητρώο.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 11.000 από τους συλληφθέντες δεν έχουν καταδικασθεί για ποινικό αδίκημα, έναντι μόλις 4.200 το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σε γενικές γραμμές, η μείωση των απελάσεων αποδίδεται στο γεγονός ότι η δικαστική διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη σε περιπτώσεις μεταναστών που ζουν επί χρόνια στις ΗΠΑ, ειδικά εάν δεν έχουν διαπράξει άλλο αδίκημα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Please enter your comment!
Please enter your name here