ΚΟΥΠΕΣ 1821-2021

Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια ο ηγέτης της 21ης Απριλίου, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διέγραψε τα χρέη της ελληνικής αγροτιάς, ώστε αγρότες ελεύθεροι από τα χρέη και το άγχος που αυτά έφερναν να επιδοθούν απρόσκοπτοι στην παραγωγή και να κάνουν, όπως και έκανα την Ελλάδα χώρα αυτάρκη. Η αναγγελία της διαγραφής των χρεών έγινε από τον ίδιο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο στην Θεσσαλονίκη. Διαγράφηκαν όλα τα χρέη που οφείλονταν από το 1945 μέχρι το τέλος του 1962 και αυτά που ρυθμίστηκαν το 1963.  Επίσης όλα τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια, ζωοτροφών. Όλα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, που χορηγήθηκαν για την ανάπτυξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Ακόμη διαγράφηκαν τα δάνεια όσων αγροτών πλήγησαν από τους συμμορίτες, αλλά και των απαχθέντων που επαναπατρίστηκαν από τις χώρες του Σιδηρούν Παραπετάσματος. Όλα τα χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών, οργανώσεων και κοινοπραξιών μέχρι της 21-4-1967 και όλα όσα ρυθμίστηκαν το 1965. Οι οφειλόμενες ληξιπρόθεσμες δόσεις μέχρι την 31-3-1968 των μέσομακροπροθέσμων δανείων. Το Ανώτατο όριο των διαγραφομένων χρεών, ανά αγρότη, ήταν μέχρι των 100.000 δρχ. της εποχής εκείνης, με το δολάριο στις 30. (3.333 δολάρια, ή περίπου 26.800 σημερινά ευρώ).
Συνολικά ωφελήθηκαν 643.844 αγροτικές οικογένειες που γλίτωσαν 7.380.000.000 δραχμές.

Ανακοινώνοντας την διαγραφή ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μίλησε στους αγρότες λέγοντάς τους: «Οι Αγρότες είναι «οι Έλληνες των Ελλήνων», «το καθαρό μυαλό και η Ψυχή του Έθνους», «η πλέον υγιής μερίδα του Ελληνικού λαού», «ο κυματοθραύστης, επί του οποίου εθραύσθησαν όλοι οι κίνδυνοι, οι οποίοι ηπείλησαν την Πατρίδα».
«Και τούτο το επετύχατε», είπε, «μόνον χάρις εις την αγνότητα και χάρις εις την δύναμιν της Φιλοπατρίας και την συνείδησιν ευθύνης έναντι αυτού το οποίον μάθατε από την γιαγιά σας, από τον πατέρα σας, από τον παπά της εκκλησίας, από όλους τους σεβάσμιους της κοινότητος, οι οποίοι σας μιλούσαν δια την Πατρίδα, την Θρησκείαν και την Οικογενειαν(…)»

Μισός αιώνας πέρασε από τότε, χρόνια μακρινά, μα και τόσο κοντινά. Χρόνια και εποχές που έχουμε ανάγκη όλοι μας να ξαναρθούν. Χρόνια που οι ηγέτες μας ή μάλλον ο ΗΓΕΤΗΣ μας έσκυψε στα προβλήματα του ελληνικού λαού και τα αγκάλιασε σαν δικά του και κάτι παραπάνω. Τα έχουμε ανάγκη ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση της αριστεράς συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων φιλελεύθερων κυβερνήσεων και καταδικάσει την αγροτιά μας και μοιραία και την πατρίδα μας στον αφανισμό. Κανείς όμως δεν μιλάει για αυτά, στα μεγάλα και «έγκυρα» ΜΜΕ δεν θα ακούσετε αναφορές, ούτε θα δείτε επίκαιρα της εποχής, μα φυσικά ο Παπαδόπουλος ήταν «δικτάτορας», αυτοί είναι «δημοκράτες», η τέλεια αντιστροφή και διαστρέβλωση των όρων. Αλλά και κάτι άλλο, πολλοί έχουν μιλήσει για Σεισάχθεια, διαγραφή των χρεών δηλαδή, και επικαλούνται τον Σόλωνα τον Αθηναίο, γιατί φτάνουν τόσο πίσω στο παρελθόν, έχουν το παράδειγμα στην σύγχρονη, στην πολύ πρόσφατη, ιστορία μας. Αλήθεια αυτοί θα μνημονεύσουν τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, έστω μόνον και γι’ αυτό; Δεν νομίζουμε, άλλωστε ένας «δικτάτορας» δεν είναι δυνατόν να κάνει ωφέλιμα έργα. Σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η επίκληση του απλού λαού μας: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.

Αφήστε το σχόλιο σας

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ